Szaftos, vörösboros kakaspörkölt
Ha unod az egyszerű csirkepörköltet, akkor válassz férfiasabb alapanyagot. A kakaspörköltet sem nehezebb elkészíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a csirkepörkölt is finom, férfiasabb társát sem szabad kihagyni. A markánsabb ízű húsból készült pörkölt remek szombati vagy vasárnapi ebéd lehet galukával, tejöllel és uborkasalátával.

Kakashúst a nagyobb henteseknél találsz, vásárolj mellét és combját is, ha pedig nem ódzkodsz tőle, akkor a kakasherét se hagyd ki a pörköltből.

Kakaspörkölt vörösborral

Hozzávalók:

  • 1 kakas
  • 1 csomag belsőség - máj, zúza
  • 1 dl olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • majoránna
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika

A húst szedd darabokra, mosd meg, majd szárogasd le róla a vizet és sózd be. A hagymát vágd apróra, majd kevés olajon pirítsd aranysárgára, és csak ezután szórd rá a paprikát.

A húsdarabokat tedd a lábasba, és pirítsd át, amíg a nagy részük fehér nem lesz. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, szórd meg majoránnával, majd fedő alatt párold körülbelül egy órán keresztül. Ha a víz nagyon elfőne alóla, akkor pótold, de ügyelj arra, hogy ne legyen leveses a pörkölt. Ha a hús megpuhult, vágd bele a paprikát és a paradicsomot, és főzd még 15 percig. Galuskával tálald.

Leadképünk és képünk a nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com oldalról származik.

Ezt is szeretjük