Szaftos, vörösboros kakaspörkölt

Ha unod az egyszerű csirkepörköltet, akkor válassz férfiasabb alapanyagot. A kakaspörköltet sem nehezebb elkészíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a csirkepörkölt is finom, férfiasabb társát sem szabad kihagyni. A markánsabb ízű húsból készült pörkölt remek szombati vagy vasárnapi ebéd lehet galukával, tejöllel és uborkasalátával.

Kakashúst a nagyobb henteseknél találsz, vásárolj mellét és combját is, ha pedig nem ódzkodsz tőle, akkor a kakasherét se hagyd ki a pörköltből.

Kakaspörkölt vörösborral

Hozzávalók:

  • 1 kakas
  • 1 csomag belsőség - máj, zúza
  • 1 dl olaj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • majoránna
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika

A húst szedd darabokra, mosd meg, majd szárogasd le róla a vizet és sózd be. A hagymát vágd apróra, majd kevés olajon pirítsd aranysárgára, és csak ezután szórd rá a paprikát.

A húsdarabokat tedd a lábasba, és pirítsd át, amíg a nagy részük fehér nem lesz. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, szórd meg majoránnával, majd fedő alatt párold körülbelül egy órán keresztül. Ha a víz nagyon elfőne alóla, akkor pótold, de ügyelj arra, hogy ne legyen leveses a pörkölt. Ha a hús megpuhult, vágd bele a paprikát és a paradicsomot, és főzd még 15 percig. Galuskával tálald.

13 súlyos konyhai baki

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Leadképünk és képünk a nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com oldalról származik.

Ezt is szeretjük