Gyors paprikás csirke hétfő estére
Miért ne főzhetnél paprikás csirkét hétköznap? Nem nehéz, gyorsan kész van, és nincs ember, aki ne szeretné. Íme, egy kiváló recept.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paprikás csirke nemcsak szombati ebédnek tökéletes, de hétfőn este is elkészítheted. Ha feltetted főni, akkor már nem sok gondod van vele, így foglalkozhatsz mással az első munkanap után.

Főzz ki egy kis tésztát mellé, ne bajlódj a galuskával, vagy ha ragaszkodsz hozzá, akkor abból is használhatsz mirelitet, senki nem veti majd a szemedre.

Tejfölös paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • fél dl olaj

A hagymát, a paradicsomot és a paprikát aprítsd fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, majd vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. A feldarabolt csirkét, valamint a feldarabolt zöldségeket add hozzá, és ízlésed szerint sózd meg. Öntsd fel pici vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára.

A lisztet a tejföllel és egy kávéspohár vízzel keverd össze alaposan. Vedd ki a húsdarabokat a szaftból, és tedd félre. A paprikás levet sűrítsd be a tejfölös, lisztes masszával, majd tedd vissza a húsokat, keverd össze, és már tálalhatod is.

Leadképünk a kajapija blogról származik.

Ezt is szeretjük