Így készül a tökéletes sült oldalas
Zsíros fogás, de ha szeretsz bíbelődni a hús lefejtésével a csontról, majd befalni munkád gyümölcsét, bizonyára imádod.
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »
- Vibráló, vidám külsőt kölcsönöz a nyári szoknyadivat: színes darabok árakkal »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Könnyen elkészíthető, zsírban tocsog, és a legtöbb magyar háztartásban gyakran előfordul, nagyjából így lehet leírni ezt a jellegzetes ízű, húsos finomságot.


Külön öröm, hogy miután a hús nagy részét megetted, a dermedt zsírja kenyérrel fogyasztva szintén isteni.
Sült oldalas
Hozzávalók:
- 70 dkg oldalas
- 2 nagy fej hagyma
- 9 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
100 perc.
Elkészítés menete:
Az oldalast darabold egyforma méretű szeletekre, nagyjából kétcsontonként vágj le egy-egy darabot. Egy tálkába önts egy kis olajat, és törj bele két gerezd fokhagymát. Mosd át alaposan a húst, majd sózd és borsozd be, valamint kend át a fokhagymás olajjal. Vágd négybe a hagymát, egy késsel kicsit nyomd be a maradék fokhagymagerezdeket, majd egy tepsiben helyezd el az oldalasdarabokat, dobáld köréjük a hagymákat, és önts az egész alá egy kis vizet.
A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra, a húst fedd le alufóliával, és kezdd el sütni. Az elpárolgott vizet mindig pótold. Nagyjából egy óra elteltével vedd le a fóliát, és hagyd, hogy szépen megpiruljon a már megfőtt hús, közben ismét tégy alá vizet, ha szükséges. Amikor rendesen átsült, vedd ki, és már fogyaszthatod is.
Magyaros fogások a konyhádban
A hazai ételek jellegzetes ízét otthon is könnyedén előállíthatod, less el néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- húsételek
- fűszeres
Egyben sült fűszeres sertéscomb

- zöldbab
- húsételek
Tejfölös-zöldbabos sült karaj

- csirkemáj
- csirkemell