Így készül a tökéletes sült oldalas
Zsíros fogás, de ha szeretsz bíbelődni a hús lefejtésével a csontról, majd befalni munkád gyümölcsét, bizonyára imádod.

Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Nincs ennél szebb körömtrend a szezonban: nőies manikűr szárított virágokkal »

Elképesztő, hogy feldobja az öltözéket egyetlen férfiing: 9 nőies variáció, amit érdemes elsütni »

Bőven 50 felett is irtó dögösek, és taníthatnák a fiatalító frizura titkát: 5 híres nő praktikus, de nőies hajfazonnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Könnyen elkészíthető, zsírban tocsog, és a legtöbb magyar háztartásban gyakran előfordul, nagyjából így lehet leírni ezt a jellegzetes ízű, húsos finomságot.

Külön öröm, hogy miután a hús nagy részét megetted, a dermedt zsírja kenyérrel fogyasztva szintén isteni.

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 70 dkg oldalas
  • 2 nagy fej hagyma
  • 9 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

100 perc.

Elkészítés menete:

Az oldalast darabold egyforma méretű szeletekre, nagyjából kétcsontonként vágj le egy-egy darabot. Egy tálkába önts egy kis olajat, és törj bele két gerezd fokhagymát. Mosd át alaposan a húst, majd sózd és borsozd be, valamint kend át a fokhagymás olajjal. Vágd négybe a hagymát, egy késsel kicsit nyomd be a maradék fokhagymagerezdeket, majd egy tepsiben helyezd el az oldalasdarabokat, dobáld köréjük a hagymákat, és önts az egész alá egy kis vizet.

A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra, a húst fedd le alufóliával, és kezdd el sütni. Az elpárolgott vizet mindig pótold. Nagyjából egy óra elteltével vedd le a fóliát, és hagyd, hogy szépen megpiruljon a már megfőtt hús, közben ismét tégy alá vizet, ha szükséges. Amikor rendesen átsült, vedd ki, és már fogyaszthatod is.

Magyaros fogások a konyhádban

A hazai ételek jellegzetes ízét otthon is könnyedén előállíthatod, less el néhány ötletet képgalériánkból!

Ezt is szeretjük