Így készül a tökéletes sült oldalas
Zsíros fogás, de ha szeretsz bíbelődni a hús lefejtésével a csontról, majd befalni munkád gyümölcsét, bizonyára imádod.
Könnyen elkészíthető, zsírban tocsog, és a legtöbb magyar háztartásban gyakran előfordul, nagyjából így lehet leírni ezt a jellegzetes ízű, húsos finomságot.
Külön öröm, hogy miután a hús nagy részét megetted, a dermedt zsírja kenyérrel fogyasztva szintén isteni.
Sült oldalas
Hozzávalók:
- 70 dkg oldalas
- 2 nagy fej hagyma
- 9 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
100 perc.
Elkészítés menete:
Az oldalast darabold egyforma méretű szeletekre, nagyjából kétcsontonként vágj le egy-egy darabot. Egy tálkába önts egy kis olajat, és törj bele két gerezd fokhagymát. Mosd át alaposan a húst, majd sózd és borsozd be, valamint kend át a fokhagymás olajjal. Vágd négybe a hagymát, egy késsel kicsit nyomd be a maradék fokhagymagerezdeket, majd egy tepsiben helyezd el az oldalasdarabokat, dobáld köréjük a hagymákat, és önts az egész alá egy kis vizet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra, a húst fedd le alufóliával, és kezdd el sütni. Az elpárolgott vizet mindig pótold. Nagyjából egy óra elteltével vedd le a fóliát, és hagyd, hogy szépen megpiruljon a már megfőtt hús, közben ismét tégy alá vizet, ha szükséges. Amikor rendesen átsült, vedd ki, és már fogyaszthatod is.
Magyaros fogások a konyhádban
A hazai ételek jellegzetes ízét otthon is könnyedén előállíthatod, less el néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!
- húsételek
- fűszeres
Egyben sült fűszeres sertéscomb
- zöldbab
- húsételek
Tejfölös-zöldbabos sült karaj
- csirkemáj
- csirkemell