Ínycsiklandó, májjal töltött csirkemell

Hamar elkészül!

A göngyölt csirke első blikkre komoly kihívásnak tűnhet, azonban meglehetősen egyszerű elkészíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött húsok mindig nagyon finomak, változatosan is készíthetők, szóval, ha sikerül és ízlik ez a viszonylag egyszerű recept, kísérletezz majd nyugodtan nehezebb változatokkal is!

A göngyölés minden nehézsége könnyedén legyűrhető egy hústű segítségével.

Májjal töltött göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 nagy, egész csirkemell
  • 25 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 1 evőkanálnyi majoránna
  • pirospaprika
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket vágd ketté középen, majd hosszában is vágd őket két részre, így nyolc töltenivaló szeletet kapsz. Kicsit klopfold meg őket, sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, és kezdd el pirítani. A hagymát is darabold fel, és ha elég zsírt engedett a szalonna, akkor dobd mellé barnulni. Ezután törj rá két gerezd fokhagymát, kockázd fel a májat, és azt is add hozzá, sózd és borsozd, majd mielőtt levennéd a tűzről, egy percre dobd mellé a majoránnát is. Ha szépen megpirult minden, vedd le.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy alkalmas tepsit olajozz ki, majd a csirkemellekbe tegyél nagyjából egységes adagot a májból, hajtsd rá a mellek másik oldalát, szúrd át őket egy hústűvel, mehetnek a tepsibe, az pedig a sütőbe. Egy fóliával lefedve, a sütőt 180 fokra előmelegítve körülbelül 40 perc alatt puhára párolódik, ezután még nagyjából öt percig süsd, hogy egy kis színt kapjon a teteje.

A képet az illatokakonyhambol.blog.hu-ról szedtük.

Húst hússal!

Ha minden étkezésed hússal indul, és azzal is ér véget, adunk néhány ötletet képgalériánkban.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük