Így készül a tökéletes rántott tök
Igazi nyári fogás
A rántott tök remek nyári fogás, és hiába a panír, nem kell aggódnod amiatt, hogy hizlal.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ropogós panír, ami körülöleli a könnyű zöldséget. Főfogásnak is beillik, de majonézzel délutáni mártogatós is lehet belőle.

A főzőtök igazi nyári étel, ezért bármelyik piacon be tudod ilyenkor szerezni, a zöldségárusok polcai tele vannak vele.

Rántott tök

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb főzőtök
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa a panírhoz
  • liszt a panírhoz
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tököt először pucold meg, vágd ketté, a magjait szedegesd ki, majd karikázd fel. Végy elő egy tálat, a felkarikázott tököt sózd be és tedd benne félre körülbelül negyed órára. Ha ez letelt, a karikákat csepegtesd le, majd kezdődhet a panírozás. A lisztbe tégy egy kis borsot, hogy pikáns ízt kölcsönözz a panírnak, de ezt el is hagyhatod.

A tökkarikákat forgasd át a lisztben, aztán a tojásban és végül a zsemlemorzsában is, majd forró olajban süsd át mindkét oldalát, ez mindössze pár percet vesz igénybe. Ezután már nincs más dolgod, mint az elkészült ételt feltálalni. Egy kis hideg tartár, vagy valamilyen kapros öntet nagyon kellemes fogássá teszi.

Még több zöldséges fogás!

Ha nem tudsz ellenállni a természetes összetevőkből készült ételeknek, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük