Ízletes pulykamell sárgadinnyével
Még nem gondoltál arra, hogy a sült húst sárgadinnyével párosítsd? Pedig érdemes kipróbálni.
Sokszor használnak gyümölcsöt a húsok ízesítésére, egy almás csirkecomb nem különlegesség. A sárgadinnye mindezidáig kimaradt, pedig édes íze pikáns fogást eredményezhet, ha hússal párosítod.
Magas víztartalma ne riasszon vissza, egy picit fröcskölhet sütés közben, de az íze miatt érdemes elkészíteni.
Pulykamell dinnyével
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 50 dkg sárgadinnye
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 citrom
- 1 dl olaj
- só
- bors
A húst csíkozd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd addig, amíg meg nem pirul. Vedd ki, és a már használt olajon kicsit dinszteld meg a felkockázott paprikát és sárgadinnyét. Várd meg, amíg a dinnye karamellizálódni nem kezd.
Reszelj rá citromhéjat, majd keverd össze a hússzeletekkel, és pár percig pirítsd őket együtt. Rizzsel kínáld, de elég lehet mellé a saláta is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Az eredeti édes savanyú-csirke receptje
- zöldség
- grill
Omlós grillezett húsnyárs gombával és paprikával
- csirke
- padlizsán