Ízletes pulykamell sárgadinnyével
Könnyű nyár végi fogás salátával
Még nem gondoltál arra, hogy a sült húst sárgadinnyével párosítsd? Pedig érdemes kipróbálni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokszor használnak gyümölcsöt a húsok ízesítésére, egy almás csirkecomb nem különlegesség. A sárgadinnye mindezidáig kimaradt, pedig édes íze pikáns fogást eredményezhet, ha hússal párosítod.

Magas víztartalma ne riasszon vissza, egy picit fröcskölhet sütés közben, de az íze miatt érdemes elkészíteni.

Pulykamell dinnyével

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 50 dkg sárgadinnye
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 citrom
  • 1 dl olaj
  • bors

A húst csíkozd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd addig, amíg meg nem pirul. Vedd ki, és a már használt olajon kicsit dinszteld meg a felkockázott paprikát és sárgadinnyét. Várd meg, amíg a dinnye karamellizálódni nem kezd.

Reszelj rá citromhéjat, majd keverd össze a hússzeletekkel, és pár percig pirítsd őket együtt. Rizzsel kínáld, de elég lehet mellé a saláta is.

Ezt is szeretjük