Ízletes pulykamell sárgadinnyével
Még nem gondoltál arra, hogy a sült húst sárgadinnyével párosítsd? Pedig érdemes kipróbálni.
Sokszor használnak gyümölcsöt a húsok ízesítésére, egy almás csirkecomb nem különlegesség. A sárgadinnye mindezidáig kimaradt, pedig édes íze pikáns fogást eredményezhet, ha hússal párosítod.
Magas víztartalma ne riasszon vissza, egy picit fröcskölhet sütés közben, de az íze miatt érdemes elkészíteni.
Pulykamell dinnyével
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 50 dkg sárgadinnye
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 citrom
- 1 dl olaj
- só
- bors
A húst csíkozd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd addig, amíg meg nem pirul. Vedd ki, és a már használt olajon kicsit dinszteld meg a felkockázott paprikát és sárgadinnyét. Várd meg, amíg a dinnye karamellizálódni nem kezd.
Reszelj rá citromhéjat, majd keverd össze a hússzeletekkel, és pár percig pirítsd őket együtt. Rizzsel kínáld, de elég lehet mellé a saláta is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Az eredeti édes savanyú-csirke receptje
- zöldség
- grill
Omlós grillezett húsnyárs gombával és paprikával
- csirke
- padlizsán