Ízletes pulykamell sárgadinnyével
Könnyű nyár végi fogás salátával
Még nem gondoltál arra, hogy a sült húst sárgadinnyével párosítsd? Pedig érdemes kipróbálni.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Sokszor használnak gyümölcsöt a húsok ízesítésére, egy almás csirkecomb nem különlegesség. A sárgadinnye mindezidáig kimaradt, pedig édes íze pikáns fogást eredményezhet, ha hússal párosítod.


Magas víztartalma ne riasszon vissza, egy picit fröcskölhet sütés közben, de az íze miatt érdemes elkészíteni.
Pulykamell dinnyével
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé
- 50 dkg sárgadinnye
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 citrom
- 1 dl olaj
- só
- bors
A húst csíkozd fel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd addig, amíg meg nem pirul. Vedd ki, és a már használt olajon kicsit dinszteld meg a felkockázott paprikát és sárgadinnyét. Várd meg, amíg a dinnye karamellizálódni nem kezd.
Reszelj rá citromhéjat, majd keverd össze a hússzeletekkel, és pár percig pirítsd őket együtt. Rizzsel kínáld, de elég lehet mellé a saláta is.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- húsételek
Az eredeti édes savanyú-csirke receptje

- zöldség
- grill
Omlós grillezett húsnyárs gombával és paprikával

- csirke
- padlizsán