4 isteni olasz recept
Mediterrán éghajlat, jó borok és nagyon finom ételek, ez Olaszország! Néhány recepttel most te is átérezheted ezt a hangulatot! Most az időjárás is kedvez hozzá!
Focaccia
Hozzávalók:
- 25 dkg rétesliszt
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 csomag porélesztő
- só
- fokhagyma
- 2 dl víz
A lisztbe keverd bele a porélesztőt, reszeld vagy nyomd bele a fokhagymát, szórd bele a sót, és keverd össze.
Add hozzá az olajat, és kezdd el kevergetni. A vizet fokozatosan adagold hozzá, és úgy gyúrd össze, hogy ne túl lágy tésztát kapj.
Kicsit pihentesd, és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázz belőle. 10-15 perc alatt süsd meg 200 fokra előmelegített sütőben.
Olasz hagymaleves
Hozzávalók:
-
2-3 közepes burgonya
-
2 nagy fej hagyma
-
zöldségleves-alap
-
bazsalikom
-
paradicsompüré
-
só
-
cukor ízlés szerint
A krumplit kis kockákra, a hagymát vágd nagyobb kockákra. A zöldséglevesben tedd fel főni, mikor majdnem kész, tedd bele a paradicsompürét, ehhez a mennyiséghez egy kis méretű konzerv elég, vagy tehetsz bele ketchupot is. Ízlés szerint sózd, édesítsd, majd bazsalikommal add meg a végső ízét. Reszelt sajttal megszórva tálald. Akkor jó, ha viszonylag híg, fűszeres, paradicsomos a leve, a zöldségek pedig épp puhára főttek.
Brokkolis-gombás penne olaszosan
Hozzávalók:
-
30 dkg penne tészta
-
1 fej lilahagyma
-
3 evőkanál olaj
-
30 dkg gomba
-
20 dkg brokkolirózsa
-
5 db közepes paradicsom
-
20 dkg edami sajt reszelve
-
margarin
-
oregánó
-
bazsalikom
-
tárkony
-
1 doboz sűrített paradicsom
A tésztát főzd ki, egy evőkanál margarinnal keverd el, és tedd félre. A megtisztított és felszeletelt gombát, valamint az apró rózsákra szedett brokkolit párold meg. Közben a lilahagymát aprítsd fel, olajon fonnyaszd meg, add hozzá a paradicsomkonzervet, és forrald össze. A paradicsomokat dobd forró vízbe, ha a húsa megpuhult, húzd le a héját, majd vágd nyolc részre mindegyiket. Egy tűzálló tálat kenj meg margarinnal vagy vajjal. Az alját rakd ki egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal halmozd a tetejére, amit a maradék tésztával fedj el. A rétegek közé szórj fűszereket vegyesen, és locsold meg a szósszal. Előmelegített sütőben lefedve 15 percig süsd, majd szórd meg a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig süsd. A maradék reszelt sajttal tálald, és olívabogyót is adhatsz mellé.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tiramisu
Hozzávalók:
-
2 csomag babapiskóta
-
6 db tojás
-
6 evőkanál cukor
-
250 g mascarpone
-
fél liter eredeti olasz eszpresszó kávé
-
Amaretto likőr
-
folyékony habtejszín
-
csipet só
-
kevés citromlé
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a citromlé és só hozzáadásával. Majd a sárgáját is keverd habosra a cukorral. Mindkettőt helyezd hűtőbe. A tejszínt is verd habbá. Hűtsd le. A tejszín- és fehérjehabot, valamint a sárgájából vert masszát keverd össze a mascarponéval. Egy magasabb falú tepsibe tedd bele a kávéba mártott piskótákat, kettesével egymás mellé. A kávét 1 órával előtte főzd le, önts hozzá ízlés szerinti mennyiségű amarettót. A piskótarétegek közé kenj krémet. Három rétegnél többet ne csinálj, mert összeeshet. A legfelső krémréteget hintsd meg kakaóporral. Tedd hűtőbe, és pihentesd legalább 8 órát.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- pizza
Isteni olaszos pizzák Jamie Olivertől
- olasz
- pizza
Az olasz pizzatészta receptje
- olasz
- pizza