4 isteni olasz recept

Mediterrán éghajlat, jó borok és nagyon finom ételek, ez Olaszország! Néhány recepttel most te is átérezheted ezt a hangulatot! Most az időjárás is kedvez hozzá!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Focaccia

Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 csomag porélesztő
  • fokhagyma
  • 2 dl víz

A lisztbe keverd bele a porélesztőt, reszeld vagy nyomd bele a fokhagymát, szórd bele a sót, és keverd össze.

Add hozzá az olajat, és kezdd el kevergetni. A vizet fokozatosan adagold hozzá, és úgy gyúrd össze, hogy ne túl lágy tésztát kapj.

Kicsit pihentesd, és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázz belőle. 10-15 perc alatt süsd meg 200 fokra előmelegített sütőben.

Olasz hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes burgonya
  • 2 nagy fej hagyma
  • zöldségleves-alap
  • bazsalikom
  • paradicsompüré
  • cukor ízlés szerint

A krumplit kis kockákra, a hagymát vágd nagyobb kockákra. A zöldséglevesben tedd fel főni, mikor majdnem kész, tedd bele a paradicsompürét, ehhez a mennyiséghez egy kis méretű konzerv elég, vagy tehetsz bele ketchupot is. Ízlés szerint sózd, édesítsd, majd bazsalikommal add meg a végső ízét. Reszelt sajttal megszórva tálald. Akkor jó, ha viszonylag híg, fűszeres, paradicsomos a leve, a zöldségek pedig épp puhára főttek.

Brokkolis-gombás penne olaszosan

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne tészta
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg brokkolirózsa
  • 5 db közepes paradicsom
  • 20 dkg edami sajt reszelve
  • margarin
  • oregánó
  • bazsalikom
  • tárkony
  • 1 doboz sűrített paradicsom

A tésztát főzd ki, egy evőkanál margarinnal keverd el, és tedd félre. A megtisztított és felszeletelt gombát, valamint az apró rózsákra szedett brokkolit párold meg. Közben a lilahagymát aprítsd fel, olajon fonnyaszd meg, add hozzá a paradicsomkonzervet, és forrald össze. A paradicsomokat dobd forró vízbe, ha a húsa megpuhult, húzd le a héját, majd vágd nyolc részre mindegyiket. Egy tűzálló tálat kenj meg margarinnal vagy vajjal. Az alját rakd ki egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal halmozd a tetejére, amit a maradék tésztával fedj el. A rétegek közé szórj fűszereket vegyesen, és locsold meg a szósszal. Előmelegített sütőben lefedve 15 percig süsd, majd szórd meg a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig süsd. A maradék reszelt sajttal tálald, és olívabogyót is adhatsz mellé.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 250 g mascarpone
  • fél liter eredeti olasz eszpresszó kávé
  • Amaretto likőr
  • folyékony habtejszín
  • csipet só
  • kevés citromlé

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a citromlé és só hozzáadásával. Majd a sárgáját is keverd habosra a cukorral. Mindkettőt helyezd hűtőbe. A tejszínt is verd habbá. Hűtsd le. A tejszín- és fehérjehabot, valamint a sárgájából vert masszát keverd össze a mascarponéval. Egy magasabb falú tepsibe tedd bele a kávéba mártott piskótákat, kettesével egymás mellé. A kávét 1 órával előtte főzd le, önts hozzá ízlés szerinti mennyiségű amarettót. A piskótarétegek közé kenj krémet. Három rétegnél többet ne csinálj, mert összeeshet. A legfelső krémréteget hintsd meg kakaóporral. Tedd hűtőbe, és pihentesd legalább 8 órát.

Ezt is szeretjük