4 isteni olasz recept
Mediterrán éghajlat, jó borok és nagyon finom ételek, ez Olaszország! Néhány recepttel most te is átérezheted ezt a hangulatot! Most az időjárás is kedvez hozzá!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Focaccia

Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 csomag porélesztő
  • fokhagyma
  • 2 dl víz

A lisztbe keverd bele a porélesztőt, reszeld vagy nyomd bele a fokhagymát, szórd bele a sót, és keverd össze.

Add hozzá az olajat, és kezdd el kevergetni. A vizet fokozatosan adagold hozzá, és úgy gyúrd össze, hogy ne túl lágy tésztát kapj.

Kicsit pihentesd, és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázz belőle. 10-15 perc alatt süsd meg 200 fokra előmelegített sütőben.

Olasz hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes burgonya
  • 2 nagy fej hagyma
  • zöldségleves-alap
  • bazsalikom
  • paradicsompüré
  • cukor ízlés szerint

A krumplit kis kockákra, a hagymát vágd nagyobb kockákra. A zöldséglevesben tedd fel főni, mikor majdnem kész, tedd bele a paradicsompürét, ehhez a mennyiséghez egy kis méretű konzerv elég, vagy tehetsz bele ketchupot is. Ízlés szerint sózd, édesítsd, majd bazsalikommal add meg a végső ízét. Reszelt sajttal megszórva tálald. Akkor jó, ha viszonylag híg, fűszeres, paradicsomos a leve, a zöldségek pedig épp puhára főttek.

Brokkolis-gombás penne olaszosan

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne tészta
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg brokkolirózsa
  • 5 db közepes paradicsom
  • 20 dkg edami sajt reszelve
  • margarin
  • oregánó
  • bazsalikom
  • tárkony
  • 1 doboz sűrített paradicsom

A tésztát főzd ki, egy evőkanál margarinnal keverd el, és tedd félre. A megtisztított és felszeletelt gombát, valamint az apró rózsákra szedett brokkolit párold meg. Közben a lilahagymát aprítsd fel, olajon fonnyaszd meg, add hozzá a paradicsomkonzervet, és forrald össze. A paradicsomokat dobd forró vízbe, ha a húsa megpuhult, húzd le a héját, majd vágd nyolc részre mindegyiket. Egy tűzálló tálat kenj meg margarinnal vagy vajjal. Az alját rakd ki egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal halmozd a tetejére, amit a maradék tésztával fedj el. A rétegek közé szórj fűszereket vegyesen, és locsold meg a szósszal. Előmelegített sütőben lefedve 15 percig süsd, majd szórd meg a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig süsd. A maradék reszelt sajttal tálald, és olívabogyót is adhatsz mellé.

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 250 g mascarpone
  • fél liter eredeti olasz eszpresszó kávé
  • Amaretto likőr
  • folyékony habtejszín
  • csipet só
  • kevés citromlé

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a citromlé és só hozzáadásával. Majd a sárgáját is keverd habosra a cukorral. Mindkettőt helyezd hűtőbe. A tejszínt is verd habbá. Hűtsd le. A tejszín- és fehérjehabot, valamint a sárgájából vert masszát keverd össze a mascarponéval. Egy magasabb falú tepsibe tedd bele a kávéba mártott piskótákat, kettesével egymás mellé. A kávét 1 órával előtte főzd le, önts hozzá ízlés szerinti mennyiségű amarettót. A piskótarétegek közé kenj krémet. Három rétegnél többet ne csinálj, mert összeeshet. A legfelső krémréteget hintsd meg kakaóporral. Tedd hűtőbe, és pihentesd legalább 8 órát.

Ezt is szeretjük