4 laktató nyárvégi saláta
Még nem futott le a gyümölcsszezon, és a friss hazai zöldségek sem tűntek el a piacokról. Üss össze belőlük egy finom salátát. Vagy rögtön négyet.
Sonkás-körtés saláta
Hozzávalók:
- 1 kis fej saláta
- 2 érett körte
- egy marék rukkola
- 100 g vékony olasz sonka
- kevés kapor
- olívaolaj
- 1 citrom leve
A körtéket vágd félbe, szedd ki a magházukat, de nem kell meghámozni őket. Kockázd fel, majd szórd meg őket fél citrom levével.
A salátát tépkedd apró darabokra. A kaprot aprítsd fel, majd keverd el az olívaolajjal és a maradék citromlével.
A sonkát is tépkedd darabokra, csíkokra. Állítsd össze a salátát, majd a végén öntözd meg az olajos keverékkel.
Sajtos őszibarack-saláta
Hozzávalók:
- 1 kis fej saláta
- 2 érett őszibarack
- 2 vastag szelet sonka
- egy marék zsázsa
- 10 dkg Pannónia sajt
Az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál borecet
- kevés mustár
- kevés majonéz
- só
A barackokat mártsd forró vízbe, és húzd le a héjukat. Vágd be középen, és óvatosan szedd szét őket, majd szeleteld vékony szeletekre. A sonkát és a sajtot vágd hasábokra. A salátát tépkedd darabokra. Keverd össze az öntethez valókat, majd a zsázsa kivételével a saláta összes összetevőjét. A végén szórd rá a zsázsát is.
Kecskesajt-saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg kecskesajt
- egy marék fekete olívabogyó
- 1 csomag vegyes saláta - jégsaláta, cikória, rukkola
- 1 kisebb bagett
- 2 kisebb póréhagyma
- oregánó
- olívaolaj
A bagettet kockázd apró darabokra, majd pirítsd meg egy kis olajon. A kecskesajtot tördeld vagy vágd apró darabokra, az olívabogyókat felezd el. A póréhagymát karikázd fel, a salátát pedig vágd nagyobb darabokra. Keverd össze a hozzávalókat, majd locsold meg olívaolajjal, és szórj rá oregánót.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Pikáns zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- fél kiló zöldbab vagy ceruzabab
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál mentalevél
- kevés olívaolaj
A babok végét vágd le, főzd forrásban lévő vízben, majd 5-6 percig párold. Ha készen vannak, csepegtesd le őket. A fokhagymát szeleteld fel nagyon vékonyan, majd kevés olívaolajon pirítsd át. Forgasd össze a babbal, sózd meg egy picit, és hintsd rá a balzsamecetet. A mentaleveleket tépkedd vagy vágd apró darabokra, és szórd a salátára.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke