4 laktató nyárvégi saláta

Ne hízz meg!

Még nem futott le a gyümölcsszezon, és a friss hazai zöldségek sem tűntek el a piacokról. Üss össze belőlük egy finom salátát. Vagy rögtön négyet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sonkás-körtés saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett körte
  • egy marék rukkola
  • 100 g vékony olasz sonka
  • kevés kapor
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve

A körtéket vágd félbe, szedd ki a magházukat, de nem kell meghámozni őket. Kockázd fel, majd szórd meg őket fél citrom levével.

A salátát tépkedd apró darabokra. A kaprot aprítsd fel, majd keverd el az olívaolajjal és a maradék citromlével.

A sonkát is tépkedd darabokra, csíkokra. Állítsd össze a salátát, majd a végén öntözd meg az olajos keverékkel.

Sajtos őszibarack-saláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 2 érett őszibarack
  • 2 vastag szelet sonka
  • egy marék zsázsa
  • 10 dkg Pannónia sajt

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál borecet
  • kevés mustár
  • kevés majonéz

A barackokat mártsd forró vízbe, és húzd le a héjukat. Vágd be középen, és óvatosan szedd szét őket, majd szeleteld vékony szeletekre. A sonkát és a sajtot vágd hasábokra. A salátát tépkedd darabokra. Keverd össze az öntethez valókat, majd a zsázsa kivételével a saláta összes összetevőjét. A végén szórd rá a zsázsát is.

Kecskesajt-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg kecskesajt
  • egy marék fekete olívabogyó
  • 1 csomag vegyes saláta - jégsaláta, cikória, rukkola
  • 1 kisebb bagett
  • 2 kisebb póréhagyma
  • oregánó
  • olívaolaj

A bagettet kockázd apró darabokra, majd pirítsd meg egy kis olajon. A kecskesajtot tördeld vagy vágd apró darabokra, az olívabogyókat felezd el. A póréhagymát karikázd fel, a salátát pedig vágd nagyobb darabokra. Keverd össze a hozzávalókat, majd locsold meg olívaolajjal, és szórj rá oregánót.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Pikáns zöldbabsaláta

Hozzávalók:

  • fél kiló zöldbab vagy ceruzabab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál mentalevél
  • kevés olívaolaj

A babok végét vágd le, főzd forrásban lévő vízben, majd 5-6 percig párold. Ha készen vannak, csepegtesd le őket. A fokhagymát szeleteld fel nagyon vékonyan, majd kevés olívaolajon pirítsd át. Forgasd össze a babbal, sózd meg egy picit, és hintsd rá a balzsamecetet. A mentaleveleket tépkedd vagy vágd apró darabokra, és szórd a salátára.

Ezt is szeretjük