4 ízes, magyaros étel a nagyitól
A nagyi főztjére vágysz? Akkor elő a fakanalat és egy nagy lábost, hiszen te is el tudod készíteni a nagyi titkos receptjeit. Főzésre fel!
Savanyú répás bableves
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyított répa
- 20 dkg száraz tarkabab
- 60 dkg füstölt csülök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 10 dkg paradicsompüré
- olaj
- só
- fűszerpaprika
A babot előző este áztasd be. Az alaposan megmosott csülköt főzd félpuhára, tedd hozzá a répát. A babot külön edényben főzd meg, majd öntsd hozzá a csülökhöz, de úgy, hogy az összes lé 1,5 liternél ne legyen több, és az egészet főzd készre.
Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, keverd el a liszttel, rövid ideig pirítsd együtt, majd ízesítsd fűszerpaprikával és paradicsompürével. Öntsd bele a forró levesbe, forrald fel, majd tálald.
Lecsós marhaszelet
Hozzávalók 4 személyre:
-
1 kg sovány marhahús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
fél kg zöldpaprika
-
fél kg paradicsom
-
olaj
-
só
A megmosott marhahúst szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, a paprikát és a paradicsomot szeld karikákra. Teflonedényben kevés olajon párold kissé üvegesre a hagymát, majd add hozzá a marhahús-szeleteket, a zöldpaprikát, és ízesítsd sóval. Kevés vizet hozzáadva 25-30 percig párold, ezután tedd bele a paradicsomot is. Újabb 30-40 perc alatt főzd puhára a húst.
Burgonyás kolbászpogácsa
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 20 dkg puha füstölt kolbász
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
- zsemlemorzsa
- olaj
A burgonyát héjában főzd meg, hámozd meg, majd törd át. A kolbászt a hagymával daráld le, add hozzá a tojást és az apróra vágott petrezselymet, sózd és borsozd meg. Keverd össze a tört krumplival. Annyi zsemlemorzsát keverj bele, hogy összeálljon, és bő, forró olajba süsd ki.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sajtos lángos
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg ementáli vagy trappista sajt
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál törött feketebors
- 1 teáskanál mustár
- olaj
A tojássárgákat keverd habosra a tejjel, a sóval, a mustárral, a törött borssal, a liszttel, végül add hozzá a tojásfehérjéből vert kemény habot. A sajtot vágd csíkokra. Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, és a lágy tésztát evőkanállal szaggasd bele. Ha az alsó fele pirosra sült, fordítsd meg, és a piros felére tegyél néhány sajtcsíkot. Mire a lángos alsó fele is megpirul, a sajt ráolvad a tetejére.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség