4 ízes, magyaros étel a nagyitól
A nagyi főztjére vágysz? Akkor elő a fakanalat és egy nagy lábost, hiszen te is el tudod készíteni a nagyi titkos receptjeit. Főzésre fel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Savanyú répás bableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyított répa
  • 20 dkg száraz tarkabab
  • 60 dkg füstölt csülök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg paradicsompüré
  • olaj
  • fűszerpaprika

A babot előző este áztasd be. Az alaposan megmosott csülköt főzd félpuhára, tedd hozzá a répát. A babot külön edényben főzd meg, majd öntsd hozzá a csülökhöz, de úgy, hogy az összes lé 1,5 liternél ne legyen több, és az egészet főzd készre.

Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, keverd el a liszttel, rövid ideig pirítsd együtt, majd ízesítsd fűszerpaprikával és paradicsompürével. Öntsd bele a forró levesbe, forrald fel, majd tálald.

Lecsós marhaszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sovány marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fél kg zöldpaprika
  • fél kg paradicsom
  • olaj

A megmosott marhahúst szeleteld fel, a hagymát vágd apróra, a paprikát és a paradicsomot szeld karikákra. Teflonedényben kevés olajon párold kissé üvegesre a hagymát, majd add hozzá a marhahús-szeleteket, a zöldpaprikát, és ízesítsd sóval. Kevés vizet hozzáadva 25-30 percig párold, ezután tedd bele a paradicsomot is. Újabb 30-40 perc alatt főzd puhára a húst.

Burgonyás kolbászpogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg puha füstölt kolbász
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A burgonyát héjában főzd meg, hámozd meg, majd törd át. A kolbászt a hagymával daráld le, add hozzá a tojást és az apróra vágott petrezselymet, sózd és borsozd meg. Keverd össze a tört krumplival. Annyi zsemlemorzsát keverj bele, hogy összeálljon, és bő, forró olajba süsd ki.

Sajtos lángos

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 25 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál törött feketebors
  • 1 teáskanál mustár
  • olaj

A tojássárgákat keverd habosra a tejjel, a sóval, a mustárral, a törött borssal, a liszttel, végül add hozzá a tojásfehérjéből vert kemény habot. A sajtot vágd csíkokra. Egy serpenyőben forrósíts fel kevés olajat, és a lágy tésztát evőkanállal szaggasd bele. Ha az alsó fele pirosra sült, fordítsd meg, és a piros felére tegyél néhány sajtcsíkot. Mire a lángos alsó fele is megpirul, a sajt ráolvad a tetejére.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük