A nagyiféle meggyleves receptje
A hűs, fanyar meggylevest még a menzán is jól készítik, de az igazi titkot a nagymamák tudják.
A hosszú, forró gyerekkori nyarak egyik legjobb momentuma, amikor a nagymamánál egy átjátszott délelőtt után az asztalhoz ülve hűtőhideg meggyleves vár.


Variáld kedvedre: tegyél bele több különböző gyümölcsöt, ízesítsd cukor helyett mézzel, miután kiszedted a tányérodra, kanalazz bele egy kis vaníliafagyit, vagy tegyél rá tejszínhabot!
Hideg meggyleves
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kis rúd fahéj
- 1 citrom
- 1 nagy evőkanálnyi liszt
- cukor
- só
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
A meggybefőttből a levet szűrd le, és öntsd fel annyi vízzel, hogy körülbelül 1,2-1,3 liternyi legyen. A lisztet és a tejfölt keverd össze, majd gyors mozdulatokkal elegyítsd el a vizes meggylével, és tedd fel főni. Reszelj bele citromhéjat, add hozzá a fahéjat, egy csipet sót és annyi cukrot - vagy akár mézet -, amennyire szeretnéd, hogy édes legyen.
Ha mindez belekerült, várd meg, amíg buggyan párat, ekkor rakd bele a meggyeket is, keverj rajta még kettőt, és már el is zárhatod alatta a gázt. Hűtsd le, és már fogyaszthatod is.
Klasszikusok a nagyi konyhájából
OLVASD EL EZT IS!

- hideg
- eper
Isteni, édes eperkrémleves

- gyümölcs
- eper
Gyors eperlekvár

- cseresznye
- piskóta