A nagyiféle meggyleves receptje
Gyermekkorunk kedvence
A hűs, fanyar meggylevest még a menzán is jól készítik, de az igazi titkot a nagymamák tudják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hosszú, forró gyerekkori nyarak egyik legjobb momentuma, amikor a nagymamánál egy átjátszott délelőtt után az asztalhoz ülve hűtőhideg meggyleves vár.

Variáld kedvedre: tegyél bele több különböző gyümölcsöt, ízesítsd cukor helyett mézzel, miután kiszedted a tányérodra, kanalazz bele egy kis vaníliafagyit, vagy tegyél rá tejszínhabot!

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kis rúd fahéj
  • 1 citrom
  • 1 nagy evőkanálnyi liszt
  • cukor

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

A meggybefőttből a levet szűrd le, és öntsd fel annyi vízzel, hogy körülbelül 1,2-1,3 liternyi legyen. A lisztet és a tejfölt keverd össze, majd gyors mozdulatokkal elegyítsd el a vizes meggylével, és tedd fel főni. Reszelj bele citromhéjat, add hozzá a fahéjat, egy csipet sót és annyi cukrot - vagy akár mézet -, amennyire szeretnéd, hogy édes legyen.

Ha mindez belekerült, várd meg, amíg buggyan párat, ekkor rakd bele a meggyeket is, keverj rajta még kettőt, és már el is zárhatod alatta a gázt. Hűtsd le, és már fogyaszthatod is.

Klasszikusok a nagyi konyhájából

OLVASD EL EZT IS!

lekvar lead
  • gyümölcs
  • eper

Gyors eperlekvár

Ezt is szeretjük