7 étel, ami másnap még finomabb

Képek és receptek

A frissen készült fogásoknál nincs jobb, kivéve néhányat, aminek jót tesz egy nap pihenő.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felmelegítve csak a káposzta jó, tartja a mondás, pedig van még néhány étel, aminek szintén nem rossz, ha áll egy kicsit, mielőtt elfogyasztjuk. Az ízek jobban összeérnek, az állaga akkor lesz a megfelelő, esetleg nosztalgikus érzések öntik el az embert, meg még ezer más szempont miatt lehet egy étel a készítés másnapján finomabb, mint friss korában. Összegyűjtöttünk párat azokból a fogásokból, amikből nyugodtan készíthetsz hatalmas adagokat, a család napokig eheti őket.

Húsleves

Ha ettél már ugyanabból a levesből frissen és egy-két nap állás után, akkor bizonyára te is tapasztaltad, hogy sokkal ízletesebb lett a húsból és zöldségekből készült étel. Az íze gazdagabb lesz a pihenéstől, és ez minden esetben jót tesz neki. Próbáld ki bátran!

Fasírt

A fasírt nem véletlenül az utazások, kirándulások sztárja, a fűszeres húsgolyók ropogós zsemlemorzsaréteggel pirítva hidegen és melegen is isteniek, a később szintén a listában található pogácsával fogyasztva pedig bármilyen kisebb-nagyobb kirándulásra tökéletesek, akárcsak összejövetelekre, hidegtálak mellé. 

Húsos rakott tészta

Ide tulajdonképpen bármilyen rakott étel kerülhetett volna, hiszen ezek a fogások melegítve jellemzően még finomabbak, mint amikor frissen fogyasztjuk őket. A rakott tészta mellett abszolút favorit a kategóriában a rakott krumpli, ami egyszerűen összehasonlíthatatlanul finomabb melegítve, mint a sütőből frissen kivéve.

Rántott hús

A rántott hús egy kissé kilóg a sorból, hiszen frissen sülve a legfinomabb, azonban keresve is csak nehezen találni olyan magyar embert, aki ne ezt a fogást tenné be egy zsemlébe vagy két szelet kenyér közé, ha kirándulni indul. A bundában sült hús hidegen is isteni finom, és bármikor jólesik. Egy dologra kell ügyelni: melegíteni semmiképpen sem szabad, az nagyon sokat ront az élményen.

Töltött káposzta

Az étel, amit nem kell magyarázni, a mondás is úgy tartja, hogy ez a fogás melegítve még jobb, mint frissen, és mondásokkal nem vitatkozhatunk. Egy-két nap állás a hűtőben igazán összeérleli az ízeket, és a melegítés után egy jóval zamatosabb fogást kapunk. Így készítsd!

Pogácsa

A frissen sülő pogácsa illatánál nincsen jobb, de a kész pogácsa tésztájának kifejezetten jót tesz az idő, persze nem hetekre kell gondolni, de ha egy éjszakát, vagy néhányat áll, az rontani biztosan nem fog rajta. Ezért is van az, hogy a "madárlátta" darabokat éppen olyan szívesen elfogyasztjuk, mint a frissen sülteket.

Muffin

Az angolszász országok első számú kedvence már itthon is sok háztartásban népszerű, ennek oka pedig a könnyű készíthetőség mellett az, hogy napokkal a sütés után is isteni finom, sőt, talán még jobb is, mint újdonsült változatban. Töltheted bármivel, de az alaprecept is nagyon finom.

Isteni meggyes sütik hosszabb-rövidebb utakra

Egy jó sütemény bármilyen utazáson jó, ha van az embernél, összeválogattuk a kedvenc meggyes édességeinket.

A legfinomabb meggyes sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük