A 8 legfinomabb nyári lekvár: nagyiféle és különleges is van közte
Már javában tombol a gyümölcsszezon, így most érdemes a kamrapolcot finomabbnál finomabb házi lekvárokkal, dzsemekkel feltölteni!

Érik a sárgabarack, de még van eper, málna, ribizli, hamarosan itt lesz a szilva, az áfonya és a szeder szezonja. Ha már sokat ettél belőlük, mentsd át csodás ízüket a gyümölcsszegény hónapokra! A házi készítésű lekvárok, dzsemek sokkal zamatosabbak, mint a boltiak.
Egy kis odafigyeléssel tartósítószer nélkül is megúszhatod az eltevést. Ennek feltétele, hogy patyolattiszta felületen dolgozz, gondosan kimosd és sterilizáld az üvegeket, illetve a fedelüket, továbbá csak egészséges gyümölcsöt válogass össze a befőzéshez. A dunsztolás is lényeges, a száraz és a nedves dunsztolás is befőttek csírátlanítását szolgálja.
A legfinomabb nyári lekvárok
Régen a befőzési praktikák és a receptek generációról generációra szálltak. Ma is érdemes nagyanyáink tanácsait megfogadni. A hagyományos receptek mellett próbálkozz újdonságokkal is! Kísérletezz új ízekkel, fűszerekkel, társíts bátran több gyümölcsöt. Használhatsz továbbá befőzőcukrot és dzsemfixet. Ezekkel jóval rövidebb idő alatt végezhetsz a lekvárkészítéssel, illetve nincs szükség annyi cukorra sem. Összegyűjtöttük kedvenc receptjeinket, te is válogass közülük!
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- meggyes piskóta
A 8 legfinomabb bogyós gyümölcsös süti nyárra: piskóta, muffin és torta is van közte

- sütemény
- piskóta
A 8 legfinomabb piskóta receptje: olajos, vizes, hattojásos

- palacsinta
- édességek