Lecsó friss zöldségekből
Egyetlen hazai nyár sem telhet el a friss paradicsomból, üde paprikából és jóféle hazai kolbászból készülő ragu, a lecsó nélkül.
A jellegzetes egytálétel ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint egy nagy szelet dinnye elmajszolása vagy egy Balaton-parti borozgatás.
Kismillióképpen feldobhatod: készítsd tojással, tegyél bele egy kis kellemesen csípős bogyiszlói paprikát vagy tálald rizzsel!
Lecsó
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 kg paprika
- 3 db vöröshagyma
- 25 dkg kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomokat áztasd forró vízbe, hogy könnyen levehesd a héjukat - ha úgy szereted, rajta is hagyhatod őket -, majd kockázd fel egységes méretű darabokra. Tégy ugyanígy a paprikával is, csumázd ki, majd darabold fel számodra szimpatikus méretű és formájú részekre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd előbbit süsd zsírjára, aztán add hozzá az utóbbit, és pirítsd üvegesre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Add melléjük a karikákra vágott kolbászt is, majd ha az is szépen megpirult, jöhet a paprika, ha egy kicsit megfonnyadt, akkor pedig a paradicsom is beszállhat. Sózd és borsozd ízlésednek és kedvednek megfelelően, aztán vedd le a tűzről, és falatozhatod is.
Sós, ropogós finomságok a lecsó mellé, elé vagy után
Kész van a nagy tál finom lecsó, de kenyér helyett valami mással kísérnéd? Olvasd el képes cikkünket, melyben biztosan találsz kedvedre való sós süteményt!
OLVASD EL EZT IS!
- Recept
Kapros tökfőzelék
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli
- Recept