Lecsó friss zöldségekből

A nyár íze

Egyetlen hazai nyár sem telhet el a friss paradicsomból, üde paprikából és jóféle hazai kolbászból készülő ragu, a lecsó nélkül.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jellegzetes egytálétel ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint egy nagy szelet dinnye elmajszolása vagy egy Balaton-parti borozgatás.

Kismillióképpen feldobhatod: készítsd tojással, tegyél bele egy kis kellemesen csípős bogyiszlói paprikát vagy tálald rizzsel!

Lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 25 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat áztasd forró vízbe, hogy könnyen levehesd a héjukat - ha úgy szereted, rajta is hagyhatod őket -, majd kockázd fel egységes méretű darabokra. Tégy ugyanígy a paprikával is, csumázd ki, majd darabold fel számodra szimpatikus méretű és formájú részekre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd előbbit süsd zsírjára, aztán add hozzá az utóbbit, és pirítsd üvegesre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Add melléjük a karikákra vágott kolbászt is, majd ha az is szépen megpirult, jöhet a paprika, ha egy kicsit megfonnyadt, akkor pedig a paradicsom is beszállhat. Sózd és borsozd ízlésednek és kedvednek megfelelően, aztán vedd le a tűzről, és falatozhatod is.

Sós, ropogós finomságok a lecsó mellé, elé vagy után

Kész van a nagy tál finom lecsó, de kenyér helyett valami mással kísérnéd? Olvasd el képes cikkünket, melyben biztosan találsz kedvedre való sós süteményt!

Ezt is szeretjük