Lecsó friss zöldségekből
Egyetlen hazai nyár sem telhet el a friss paradicsomból, üde paprikából és jóféle hazai kolbászból készülő ragu, a lecsó nélkül.
- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A jellegzetes egytálétel ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint egy nagy szelet dinnye elmajszolása vagy egy Balaton-parti borozgatás.


Kismillióképpen feldobhatod: készítsd tojással, tegyél bele egy kis kellemesen csípős bogyiszlói paprikát vagy tálald rizzsel!
Lecsó
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 kg paprika
- 3 db vöröshagyma
- 25 dkg kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomokat áztasd forró vízbe, hogy könnyen levehesd a héjukat - ha úgy szereted, rajta is hagyhatod őket -, majd kockázd fel egységes méretű darabokra. Tégy ugyanígy a paprikával is, csumázd ki, majd darabold fel számodra szimpatikus méretű és formájú részekre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát is, majd előbbit süsd zsírjára, aztán add hozzá az utóbbit, és pirítsd üvegesre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Add melléjük a karikákra vágott kolbászt is, majd ha az is szépen megpirult, jöhet a paprika, ha egy kicsit megfonnyadt, akkor pedig a paradicsom is beszállhat. Sózd és borsozd ízlésednek és kedvednek megfelelően, aztán vedd le a tűzről, és falatozhatod is.
Sós, ropogós finomságok a lecsó mellé, elé vagy után
Kész van a nagy tál finom lecsó, de kenyér helyett valami mással kísérnéd? Olvasd el képes cikkünket, melyben biztosan találsz kedvedre való sós süteményt!
OLVASD EL EZT IS!

- Recept
Kapros tökfőzelék

- tojás
- tészta
Tojásos nokedli

- Recept