Édes, krémes tiramisuk
A tiramisu összeállítása csupán perceket vesz igénybe, utána már csak várni kell, hogy összeérjenek az ízek.
Ha nem vagy a legügyesebb szakácsnő, akkor sem kell kétségbeesned, mert a tiramisu tipikusan az az édesség, amit bárki könnyedén el tud készíteni.
Ráadásul az eredeti változatot akármivel feldobhatod - vagy esetleg helyettesítheted -, így különleges desszerteket készíthetsz a családnak.
Ne habozz hát, próbáld ki receptjeinket! Mivel elrontani biztosan nem tudod, a siker máris garantált.
Eredeti tiramisu
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl kávé
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag babapiskóta
- 1 csomag vaníliás cukor
- kakaópor
A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat a vaníliás cukorral keverd ki. Öntsd hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd kemény krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába.
A hideg kávéba mártogasd bele a babapiskótákat, és rétegezd egy tál aljába. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szórd meg kakaóporral. Ismételd meg a rétegezést. Ha elkészült, fedd le a tetejét, és tedd hűtőbe legalább nyolc órára.
Málnás tiramisu
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 30 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 2 dl kávé
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag babapiskóta
- fél dl konyak
- tejszínhab
A konyakot és a kávét keverd össze, majd áztasd bele a piskótákat, de vigyázz, hogy ne ázzanak el. A tojássárgákat verd fel, majd add hozzá a mascarponét, és keverd össze. A tejszínt is verd fel, és adagold hozzá a mascarponés krémhez. A kemény habbá vert fehérjét is óvatosan forgasd hozzá. Egy jénai tál aljába rakj egy sor babapiskótát, egy réteg krémet, és szórj rá a megtisztított málnából. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét szórd meg kakaóval, és tedd hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Kókuszos tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás
- 4 evőkanál kókuszlikőr
- 3 dl tej
- 2 csomag babapiskóta
- 2 lime
A tojássárgákat a mascarponéval, a porcukorral és a kókuszreszelékkel dolgozd össze. Reszeld bele a lime-ok héját, és az egyiknek a levét is facsard bele. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a kókuszos krémhez. A tejet és a likőrt keverd össze, és áztasd bele a babapiskótákat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Egy tál alját rakd ki piskótával, majd rétegezz rá a krémből. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Ízlésed szerint a tetejét akár kakaóval, akár kókuszreszelékkel is megszórhatod. Tedd hűtőbe, és, ha alaposan lehűlt, már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- palacsinta
- édességek
Gofrireceptek kicsiknek és édesszájúaknak
- túró
- édességek