Édes, krémes tiramisuk
Étteremben ilyet nem kapsz!
A tiramisu összeállítása csupán perceket vesz igénybe, utána már csak várni kell, hogy összeérjenek az ízek.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem vagy a legügyesebb szakácsnő, akkor sem kell kétségbeesned, mert a tiramisu tipikusan az az édesség, amit bárki könnyedén el tud készíteni.

Ráadásul az eredeti változatot akármivel feldobhatod - vagy esetleg helyettesítheted -, így különleges desszerteket készíthetsz a családnak.

Ne habozz hát, próbáld ki receptjeinket! Mivel elrontani biztosan nem tudod, a siker máris garantált.

Eredeti tiramisu

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl kávé
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kakaópor

A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat a vaníliás cukorral keverd ki. Öntsd hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd kemény krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába.

A hideg kávéba mártogasd bele a babapiskótákat, és rétegezd egy tál aljába. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szórd meg kakaóporral. Ismételd meg a rétegezést. Ha elkészült, fedd le a tetejét, és tedd hűtőbe legalább nyolc órára.

Málnás tiramisu

Hozzávalók:

  • 40 dkg málna
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 2 dl kávé
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag babapiskóta
  • fél dl konyak
  • tejszínhab

A konyakot és a kávét keverd össze, majd áztasd bele a piskótákat, de vigyázz, hogy ne ázzanak el. A tojássárgákat verd fel, majd add hozzá a mascarponét, és keverd össze. A tejszínt is verd fel, és adagold hozzá a mascarponés krémhez. A kemény habbá vert fehérjét is óvatosan forgasd hozzá. Egy jénai tál aljába rakj egy sor babapiskótát, egy réteg krémet, és szórj rá a megtisztított málnából. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét szórd meg kakaóval, és tedd hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

Ha a málna és a kávé párosítását kissé erősnek érzed, akkor kávé helyett használj piros gyümölcsökből készült levet.

Kókuszos tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kókuszlikőr
  • 3 dl tej
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2 lime

A tojássárgákat a mascarponéval, a porcukorral és a kókuszreszelékkel dolgozd össze. Reszeld bele a lime-ok héját, és az egyiknek a levét is facsard bele. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a kókuszos krémhez. A tejet és a likőrt keverd össze, és áztasd bele a babapiskótákat.

Egy tál alját rakd ki piskótával, majd rétegezz rá a krémből. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Ízlésed szerint a tetejét akár kakaóval, akár kókuszreszelékkel is megszórhatod. Tedd hűtőbe, és, ha alaposan lehűlt, már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük