Mit csinálj a kiszáradt kenyérrel?
A kenyérpuding egyszerűbb, mint gondolnád.
A száraz kenyér nem szemét, sok mindenre felhasználhatod, fasírthoz, zsemlegombóchoz vagy egy isteni finom desszerthez.
Csokoládészószt vagy vaníliasodót is készíthetsz hozzá, azzal leöntve lesz igazi az élmény!
Kenyérpuding
Hozzávalók:
- 25 dkg száraz kenyér
- 10 dkg vaj
- 1 marék mazsola - ízlés szerint lehet több vagy kevesebb
- 1 rúd vanília
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl zsíros tejszín
- 3 evőkanálnyi méz
- 1 teáskanálnyi fahéj
- dió, mogyoró, mandula vegyesen
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A kenyeret vágd apró - 1x1 centiméteres - kockákra, vajazz ki egy tűzálló edényt, és szórd bele. Amennyi vaj maradt, azt melegítsd fel, és locsold meg vele a kenyérkockákat. Végy elő egy alkalmas tálat, kapard bele a vaníliát, üsd rá a tojásokat, add hozzá a tejet és a tejszínt, keverd el benne a mézet és a fahéjat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amint összeállt ez a keverék, locsold meg vele a tálban levő kenyérkockákat, majd szórd meg az egészet mazsolával, a diót, mogyorót, mandulát pedig törd durvára, és szintén szórd meg velük jó alaposan a leendő kenyérpudingot.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd ha felmelegedett, told be a tálat a sütőbe, és hagyd is ott 45-50 percig.
A gyermekkor ízei
Nosztalgikus pillanatok a legfinomabb falatokkal.
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- palacsinta
Bögrés palacsintarecept
- alma
- tojás
A hagyományos máglyarakás receptje
- 2009
- vanília