Mit csinálj a kiszáradt kenyérrel?

Egy édesség, amit imádni fog mindenki, aki belekóstol!

A kenyérpuding egyszerűbb, mint gondolnád.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A száraz kenyér nem szemét, sok mindenre felhasználhatod, fasírthoz, zsemlegombóchoz vagy egy isteni finom desszerthez.

Csokoládészószt vagy vaníliasodót is készíthetsz hozzá, azzal leöntve lesz igazi az élmény!

Kenyérpuding

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz kenyér
  • 10 dkg vaj
  • 1 marék mazsola - ízlés szerint lehet több vagy kevesebb
  • 1 rúd vanília
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 3 evőkanálnyi méz
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • dió, mogyoró, mandula vegyesen

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A kenyeret vágd apró - 1x1 centiméteres - kockákra, vajazz ki egy tűzálló edényt, és szórd bele. Amennyi vaj maradt, azt melegítsd fel, és locsold meg vele a kenyérkockákat. Végy elő egy alkalmas tálat, kapard bele a vaníliát, üsd rá a tojásokat, add hozzá a tejet és a tejszínt, keverd el benne a mézet és a fahéjat.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Amint összeállt ez a keverék, locsold meg vele a tálban levő kenyérkockákat, majd szórd meg az egészet mazsolával, a diót, mogyorót, mandulát pedig törd durvára, és szintén szórd meg velük jó alaposan a leendő kenyérpudingot.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd ha felmelegedett, told be a tálat a sütőbe, és hagyd is ott 45-50 percig. 

A gyermekkor ízei

Nosztalgikus pillanatok a legfinomabb falatokkal.

Egyszerű édességek, amiket gyerekkorodban is imádtál

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük