A hagyományos máglyarakás receptje

Roppanós tojáshabbal a tetején

Az omlós-habos édességet már nagyanyáink is imádták.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű, sült, roppanós hab a tetején, alatta édes alma, kifli, na meg a többiek, ez a máglyarakás, ami lehet desszert vagy egy kiadós leves után a második fogás is.

Ha szeretnéd, szórj a rétegek közé magvakat vagy mazsolát, hogy még finomabb legyen!

Máglyarakás

Hozzávalók:

  • 6 szikkadt kifli
  • 3 nagyobb alma 
  • 3 tojás
  • fél liter zsíros tej
  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanálnyi gyümölcslekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2-szer két evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A kifliket karikázd fel, a tejben keverd el a vaníliás cukrot, majd ebbe áztasd be a karikákat. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd simára a cukorral, a fehérjét pedig verd kemény habbá, majd keverj hozzá egy evőkanálnyi lekvárt. Egy tűzálló tálat vajazz ki az egyik adag vajjal, majd tedd az aljára a kiflikarikák felét, és öntsd rájuk a cukorral elkevert tojást. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Az almákat vágd karikákra, egy serpenyőben olvaszd fel a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítsd rajta a cikkelyeket. Ezután szórd meg őket fahéjjal, majd tedd a kiflikarikákra.

Szórd meg az egészet némi cukorral. Most jöhet a kiflikarikák másik fele, rájuk pedig a lekvár. 180 fokra előmelegített sütőben süsd ezt az egészet 20 percig, majd tedd rá a fehérjét, és süsd további öt-hat percig, amíg kicsit meg nem pirul. 

A képet köszönjük a hamika.org oldalnak.

Megszokott ízek, isteni finomságok

Vannak ételek, amiket egy életen át sem lehet megunni.

Egyszerű édességek, amiket gyerekkorodban is imádtál

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük