A hagyományos máglyarakás receptje
Roppanós tojáshabbal a tetején
Az omlós-habos édességet már nagyanyáink is imádták.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Könnyű, sült, roppanós hab a tetején, alatta édes alma, kifli, na meg a többiek, ez a máglyarakás, ami lehet desszert vagy egy kiadós leves után a második fogás is.

Ha szeretnéd, szórj a rétegek közé magvakat vagy mazsolát, hogy még finomabb legyen!

Máglyarakás

Hozzávalók:

  • 6 szikkadt kifli
  • 3 nagyobb alma 
  • 3 tojás
  • fél liter zsíros tej
  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanálnyi gyümölcslekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2-szer két evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A kifliket karikázd fel, a tejben keverd el a vaníliás cukrot, majd ebbe áztasd be a karikákat. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd simára a cukorral, a fehérjét pedig verd kemény habbá, majd keverj hozzá egy evőkanálnyi lekvárt. Egy tűzálló tálat vajazz ki az egyik adag vajjal, majd tedd az aljára a kiflikarikák felét, és öntsd rájuk a cukorral elkevert tojást. 

Az almákat vágd karikákra, egy serpenyőben olvaszd fel a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítsd rajta a cikkelyeket. Ezután szórd meg őket fahéjjal, majd tedd a kiflikarikákra.

Szórd meg az egészet némi cukorral. Most jöhet a kiflikarikák másik fele, rájuk pedig a lekvár. 180 fokra előmelegített sütőben süsd ezt az egészet 20 percig, majd tedd rá a fehérjét, és süsd további öt-hat percig, amíg kicsit meg nem pirul. 

A képet köszönjük a hamika.org oldalnak.

Megszokott ízek, isteni finomságok

Vannak ételek, amiket egy életen át sem lehet megunni.

Ezt is szeretjük