Gluténmentes rizslisztes palacsinta
Jobb, mint az amerikai változat
Ha nem tudsz nemet mondani a palacsintára, de félted az alakod, ez a fogás a te recepted!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizsliszt a háziasszonyok álma, könnyű vele dolgozni, gluténszegény társaihoz képest egészen olcsón beszerezhető, és szinte mindent el lehet készíteni belőle, amit egyébként a hagyományos lisztből szokás.

Ha már a palacsintát gluténmentes alapanyagból készíted, érdemes a tölteléket is ilyesmiből összedobnod.

Palacsinta rizslisztből

Hozzávalók:

  • 35 dkg rizsliszt
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 2,5 dl szóda
  • 1 evőkanálnyi olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A rizsliszt palacsintát éppen olyan bonyolult elkészíteni, mint hagyományos pajtását: semennyire. Végy elő egy tálat, mérd ki a rizslisztet, add hozzá a két tojást, majd a többi hozzávalót úgy adagold, hogy egy laza, kicsit folyós szerkezetű masszát kapj.

A sütéshez vedd is elő a kedvenc palacsintasütő eszközödet, egy merőkanállal merj a masszából, és tedd a forró serpenyőre.

Amikor megsült, fordítsd meg, pirítsd még körülbelül fél percig, aztán mehet is a tányérra. Kakaó- vagy karobporral, lekvárral, gyümölcsös túróval vagy bármivel is fogyasztva isteni. 

Még több egészséges és finom recept

Napjainkban egyre fontosabb odafigyelni a táplálkozásra, próbálj ki te is minél több egészséges ételt!

Ezt is szeretjük