Gluténmentes rizslisztes palacsinta
Jobb, mint az amerikai változat
Ha nem tudsz nemet mondani a palacsintára, de félted az alakod, ez a fogás a te recepted!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizsliszt a háziasszonyok álma, könnyű vele dolgozni, gluténszegény társaihoz képest egészen olcsón beszerezhető, és szinte mindent el lehet készíteni belőle, amit egyébként a hagyományos lisztből szokás.

Ha már a palacsintát gluténmentes alapanyagból készíted, érdemes a tölteléket is ilyesmiből összedobnod.

Palacsinta rizslisztből

Hozzávalók:

  • 35 dkg rizsliszt
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 2,5 dl szóda
  • 1 evőkanálnyi olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A rizsliszt palacsintát éppen olyan bonyolult elkészíteni, mint hagyományos pajtását: semennyire. Végy elő egy tálat, mérd ki a rizslisztet, add hozzá a két tojást, majd a többi hozzávalót úgy adagold, hogy egy laza, kicsit folyós szerkezetű masszát kapj.

A sütéshez vedd is elő a kedvenc palacsintasütő eszközödet, egy merőkanállal merj a masszából, és tedd a forró serpenyőre.

Amikor megsült, fordítsd meg, pirítsd még körülbelül fél percig, aztán mehet is a tányérra. Kakaó- vagy karobporral, lekvárral, gyümölcsös túróval vagy bármivel is fogyasztva isteni. 

Még több egészséges és finom recept

Napjainkban egyre fontosabb odafigyelni a táplálkozásra, próbálj ki te is minél több egészséges ételt!

Ezt is szeretjük