Mit csinálj a kiszáradt kenyérrel?
Egy édesség, amit imádni fog mindenki, aki belekóstol!
A kenyérpuding egyszerűbb, mint gondolnád.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A száraz kenyér nem szemét, sok mindenre felhasználhatod, fasírthoz, zsemlegombóchoz vagy egy isteni finom desszerthez.

Csokoládészószt vagy vaníliasodót is készíthetsz hozzá, azzal leöntve lesz igazi az élmény!

Kenyérpuding

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz kenyér
  • 10 dkg vaj
  • 1 marék mazsola - ízlés szerint lehet több vagy kevesebb
  • 1 rúd vanília
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 3 evőkanálnyi méz
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • dió, mogyoró, mandula vegyesen

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A kenyeret vágd apró - 1x1 centiméteres - kockákra, vajazz ki egy tűzálló edényt, és szórd bele. Amennyi vaj maradt, azt melegítsd fel, és locsold meg vele a kenyérkockákat. Végy elő egy alkalmas tálat, kapard bele a vaníliát, üsd rá a tojásokat, add hozzá a tejet és a tejszínt, keverd el benne a mézet és a fahéjat.

Amint összeállt ez a keverék, locsold meg vele a tálban levő kenyérkockákat, majd szórd meg az egészet mazsolával, a diót, mogyorót, mandulát pedig törd durvára, és szintén szórd meg velük jó alaposan a leendő kenyérpudingot.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd ha felmelegedett, told be a tálat a sütőbe, és hagyd is ott 45-50 percig. 

A gyermekkor ízei

Nosztalgikus pillanatok a legfinomabb falatokkal.

Ezt is szeretjük