Bögrés palacsintarecept
Ennél egyszerűbben nem lehet összerakni!
Csak egy bögre kell a tökéletes palacsintatészta kiméréséhez. Nem lehet elrontani.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintára senki sem tud nemet mondani, ha pedig eddig csak azért nem készítettél ebből a finomságból, mert féltél, hogy elrontod, most itt a pofonegyszerű megoldás!

Nemcsak a klasszikus, kakaós, túrós vagy lekváros töltelékkel finom, érdemes kipróbálnod friss gyümölcsökkel töltve is!

Bögrés palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre tej
  • 4 tojás
  • fél bögre cukor
  • fél bögre szénsavas víz, vagy szóda
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Ez tényleg egy nagyon-nagyon egyszerű recept. Vedd elő a kedvenc két és fél decis bögrédet, az mindenképpen kell majd. Ezután a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá a só társaságában egy habverővel. A bögrével mérd ki a cukrot, majd keverd simára a sárgájákkal, ezután add hozzájuk a tejet és a lisztet. Amikor összekeverted velük, add hozzájuk tojáshabot is óvatosan.

Egy lágy masszát kell kapnod, ami lazán szétterül a serpenyőn, ha nem elég híg, akkor egy kis vízzel javíthatsz az állagán. Tégy pár csepp olajat a serpenyőre, melegítsd fel, majd adagolj rá körülbelül fél merőkanálnyit a masszából. Amikor az alja megsült, fordíts rajta egyet, majd egy perc múlva tedd egy tányérra. Tégy ugyanígy a massza hátralevő részével is.

Még több pofonegyszerű recept

Ha nem szereted túlbonyolítani a dolgokat, ezek a receptek neked szólnak.

Ezt is szeretjük