Jókai bableves
Bár levesnek készül, egy-két tányér után biztosan nem vágysz majd második fogásra. A Jókai bableves hagyományos receptje.
A gazdag levesekben az a jó, hogy egy fogással is jóllakik az egész család, és nagyobb adagot elkészíteni belőlük ugyanannyi időbe telik, mint amikor két emberre főzöl.
A Jókai bableves gazdag ízéhez már nem is kell semmi más, csak egy szelet friss kenyér.
Jókai bableves
Hozzávalók:
- 60 dkg füstölt sertéscsülök
- 3 pár debreceni kolbász
- 20 dkg szárazbab
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- fél zeller
- 5 dkg liszt
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- olaj
- fűszerpaprika
- só
- csipetketészta
A babot előző este áztasd be, majd a csülökkel együtt tedd fel főni körülbelül 2-2,5 liter vízbe. Add hozzá a megtisztított, egyben hagyott répát, zellert és kolbászt, és lassú tűzön főzd puhára.
Ekkor szedj ki belőle mindent, kivéve a babot, a csülökhúst kockázd, a kolbászt karikázd fel. Kevés zsíron készíts rántást a hagymából, fokhagymából és pirospaprikából, majd ezzel sűrítsd be a levest. Tedd vissza a csülköt és a kolbászt, majd főzd bele a csipetkét. Tejföllel meglocsolva tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- chili
- egytálétel
Így készül a chilis bab
- káposzta
- egytálétel
Székelykáposzta
- káposzta
- egytálétel