4 csodás serpenyős husi
Ha van egy jó serpenyőd, akkor ne csak rántotta és palacsinta gyártására használd, hanem süss benne ízletes húsfalatokat is hétköznap vacsira.
A serpenyős husik tökéletesen megteszik vacsorára, hiszen 20-25 perc alatt elkészíthetőek, és akár friss kenyérrel is fogyaszthatod őket, így nem kell a körettel bajlódnod.
Készíthetsz aranyra sült verziót, de ragus változatot is, a lényeg, hogy a serpenyő jó legyen.
Cukorborsós pulykafalatok
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb
- fél kg cukorborsó
- 2 dl főzőtejszín
- snidling
- só
- bors
- olaj
Tisztítsd meg az inaktól a pulykahúst, majd kockázd fel és sózd be. Kevés olajon pirítsd meg. A cukorborsó szárát vágd le, de ne hámozd meg, hanem vágd három centis darabokra héjastul.
Ha a hús már majdnem megpirult, add hozzá a borsót, és párold készre. Ha a hús már puha, add hozzá a tejszínt, borsozd meg, és forrald fel.
Mediterrán serpenyős
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 vöröshagyma
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 citrom leve
- 1 dl fehérbor
- friss rozmaring
- csipetnyi kakukkfű
- só
- törött feketebors
A húst csíkozd fel, olajban hirtelen süsd meg. Szedd ki a húst, az olajban párold üvegesre a karikákra vágott hagymát. Tedd bele a paradicsompürét, a citromlevet, a bort és a fűszereket. Lefedve főzd lassú tűzön öt percig, majd tedd bele a csirkecsíkokat. Az egészet főzd össze.
Görögös marhafalatok
Hozzávalók:
- 80 dkg rostélyos
- 3 hagyma
- 2 dl vörösbor
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- kakukkfű
- köménymag
- pirospaprika
- rozmaring
- só
A rostélyos szeleteket enyhén klopfold ki, majd vágd nem túl nagy kockákra. Az olajon hirtelen süsd át a húst, add hozzá a karikákra vágott hagymát, és néhány percig pirítsd együtt. Add hozzá a majoránnát, a kakukkfüvet, a köménymagot, a pirospaprikát és a tört fokhagymát, valamint a rozmaringot. A vörösborral párold puhára, amíg a szaft nagy része el nem párolog.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Zöldséges ragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg cukkini
- 10 dkg paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- só
- bors
- olaj
A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd egy evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold öt percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a passzírozott fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. A végén fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka