4 csodás serpenyős husi

Vacsora fél óra alatt

Ha van egy jó serpenyőd, akkor ne csak rántotta és palacsinta gyártására használd, hanem süss benne ízletes húsfalatokat is hétköznap vacsira.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A serpenyős husik tökéletesen megteszik vacsorára, hiszen 20-25 perc alatt elkészíthetőek, és akár friss kenyérrel is fogyaszthatod őket, így nem kell a körettel bajlódnod.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Készíthetsz aranyra sült verziót, de ragus változatot is, a lényeg, hogy a serpenyő jó legyen.

Cukorborsós pulykafalatok

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacomb
  • fél kg cukorborsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling
  • bors
  • olaj

Tisztítsd meg az inaktól a pulykahúst, majd kockázd fel és sózd be. Kevés olajon pirítsd meg. A cukorborsó szárát vágd le, de ne hámozd meg, hanem vágd három centis darabokra héjastul.

Ha a hús már majdnem megpirult, add hozzá a borsót, és párold készre. Ha a hús már puha, add hozzá a tejszínt, borsozd meg, és forrald fel.

Mediterrán serpenyős

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 citrom leve
  • 1 dl fehérbor
  • friss rozmaring
  • csipetnyi kakukkfű
  • törött feketebors

A húst csíkozd fel, olajban hirtelen süsd meg. Szedd ki a húst, az olajban párold üvegesre a karikákra vágott hagymát. Tedd bele a paradicsompürét, a citromlevet, a bort és a fűszereket. Lefedve főzd lassú tűzön öt percig, majd tedd bele a csirkecsíkokat. Az egészet főzd össze.

Görögös marhafalatok

Hozzávalók:

  • 80 dkg rostélyos
  • 3 hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • kakukkfű
  • köménymag
  • pirospaprika
  • rozmaring

A rostélyos szeleteket enyhén klopfold ki, majd vágd nem túl nagy kockákra. Az olajon hirtelen süsd át a húst, add hozzá a karikákra vágott hagymát, és néhány percig pirítsd együtt. Add hozzá a majoránnát, a kakukkfüvet, a köménymagot, a pirospaprikát és a tört fokhagymát, valamint a rozmaringot. A vörösborral párold puhára, amíg a szaft nagy része el nem párolog.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd egy evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold öt percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a passzírozott fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. A végén fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük