4 csodás serpenyős husi
Vacsora fél óra alatt
Ha van egy jó serpenyőd, akkor ne csak rántotta és palacsinta gyártására használd, hanem süss benne ízletes húsfalatokat is hétköznap vacsira.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A serpenyős husik tökéletesen megteszik vacsorára, hiszen 20-25 perc alatt elkészíthetőek, és akár friss kenyérrel is fogyaszthatod őket, így nem kell a körettel bajlódnod.

Készíthetsz aranyra sült verziót, de ragus változatot is, a lényeg, hogy a serpenyő jó legyen.

Cukorborsós pulykafalatok

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykacomb
  • fél kg cukorborsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling
  • bors
  • olaj

Tisztítsd meg az inaktól a pulykahúst, majd kockázd fel és sózd be. Kevés olajon pirítsd meg. A cukorborsó szárát vágd le, de ne hámozd meg, hanem vágd három centis darabokra héjastul.

Ha a hús már majdnem megpirult, add hozzá a borsót, és párold készre. Ha a hús már puha, add hozzá a tejszínt, borsozd meg, és forrald fel.

Mediterrán serpenyős

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 citrom leve
  • 1 dl fehérbor
  • friss rozmaring
  • csipetnyi kakukkfű
  • törött feketebors

A húst csíkozd fel, olajban hirtelen süsd meg. Szedd ki a húst, az olajban párold üvegesre a karikákra vágott hagymát. Tedd bele a paradicsompürét, a citromlevet, a bort és a fűszereket. Lefedve főzd lassú tűzön öt percig, majd tedd bele a csirkecsíkokat. Az egészet főzd össze.

Görögös marhafalatok

Hozzávalók:

  • 80 dkg rostélyos
  • 3 hagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • kakukkfű
  • köménymag
  • pirospaprika
  • rozmaring

A rostélyos szeleteket enyhén klopfold ki, majd vágd nem túl nagy kockákra. Az olajon hirtelen süsd át a húst, add hozzá a karikákra vágott hagymát, és néhány percig pirítsd együtt. Add hozzá a majoránnát, a kakukkfüvet, a köménymagot, a pirospaprikát és a tört fokhagymát, valamint a rozmaringot. A vörösborral párold puhára, amíg a szaft nagy része el nem párolog.

Zöldséges ragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg cukkini
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • olaj

A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd egy evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold öt percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a passzírozott fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. A végén fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük