4 isteni pácolt hús vasárnapi grillezéshez
A grillhusik a legegyszerűbben elkészíthető ételek közé tartoznak, ezért akkor is érdemes kipróbálnod őket, ha eddig még nem tetted.
Ha újítani akarsz, a tejbe és fokhagymába pácolt hússzeletek helyett próbálj ki egyet az alábbi receptek közül. Különlegesek és isteni finomak, ennek ellenére iszonyatosan egyszerűen elkészíthetőek.
Örvendeztesd meg velük a vasárnapi vendégeket, sütögess a kertben vagy az erkélyen a saját kedvedre.
Őszibarackos csirketekercs
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 1 teáskanál feketebors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 4 szelet gépsonka
- 2 őszibarack
- 2 evőkanál natúr joghurt
A csirkemellfiléket vágd hosszában ketté, és szórd meg a fűszerekkel. Kend meg a natúr joghurttal, és tedd a hűtőbe legalább három órára. Amikor sütni akarod, terítsd ki a husikat, tegyél rájuk egy-egy szelet sonkát, egy-egy cikk őszibarackot, majd óvatosan göngyöld fel. Tűzd meg hústűvel, és a forró grillsütőn süsd pirosra.
Májtekercs
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 12 szelet sonka
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 4 nagy alma
- 1 evőkanál olaj
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál friss zsályalevél
A májból vágj 12 szeletet. A zsályaleveleket vágd durvára, a sűrített paradicsomot olajjal és borssal keverd el, majd szórd bele a zsályát is. A májszeleteket kend be a zsályás krémmel, majd tekerd a sonkába őket. Az almát vágd egyforma vastag szeletekre. Felváltva tűzd fel őket egy-egy pálcikára, majd vékonyan kend be olajjal. Faszénen 15 perccel számolj egy-egy oldalra.
Ráchús
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja
- 40 dkg krumpli
- 15 dkg zöldpaprika
- 12 dkg paradicsom
- 15 dkg vöröshagyma
- 5 g törött bors
- paprikakrém
- só
- olaj
A megtisztított krumplit szeleteld fel. Tépj le négy egyenlő nagyságú fóliát, kend be olajjal, majd oszd szét a krumplikarikákat. Erre rakd a karikákra szelt zöldpaprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát. Sózd, borsozd. A tarjaszeleteket enyhén klopfold ki, sózd meg, és vékonyan kend meg paprikakrémmel, majd fektesd a kupac tetejére. A fóliát szorosan, légmentesen hajtogasd össze, és helyezd a rostélyra vagy közvetlenül a parázsra. 4-5 perc sütés után fordítsd meg, majd még 2-3 percig süsd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Citromos tonhal
Hozzávalók:
- 60 dkg tonhal
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 4 szál petrezselyem
- só
- vaj
A négy egyenlő nagyságú alufóliát terítsd ki, kend meg vajjal, és mindegyikre tegyél egy-egy halszeletet. Sózd meg, és zúzott fokhagymával dörzsöld be. Csepegtess rá citromlevet, és a hal tetejére tegyél egy-egy szál megmosott zöldpetrezselymet. Ezután a fóliát szorosan, légmentesen hajtsd rá, és a parázsra helyezve 8-10 percig süsd.