4 isteni pácolt hús vasárnapi grillezéshez

A grillhusik a legegyszerűbben elkészíthető ételek közé tartoznak, ezért akkor is érdemes kipróbálnod őket, ha eddig még nem tetted.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha újítani akarsz, a tejbe és fokhagymába pácolt hússzeletek helyett próbálj ki egyet az alábbi receptek közül. Különlegesek és isteni finomak, ennek ellenére iszonyatosan egyszerűen elkészíthetőek.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Örvendeztesd meg velük a vasárnapi vendégeket, sütögess a kertben vagy az erkélyen a saját kedvedre.

Őszibarackos csirketekercs

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 teáskanál feketebors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 szelet gépsonka
  • 2 őszibarack
  • 2 evőkanál natúr joghurt

A csirkemellfiléket vágd hosszában ketté, és szórd meg a fűszerekkel. Kend meg a natúr joghurttal, és tedd a hűtőbe legalább három órára. Amikor sütni akarod, terítsd ki a husikat, tegyél rájuk egy-egy szelet sonkát, egy-egy cikk őszibarackot, majd óvatosan göngyöld fel. Tűzd meg hústűvel, és a forró grillsütőn süsd pirosra.

Májtekercs

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésmáj
  • 12 szelet sonka
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 4 nagy alma
  • 1 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál friss zsályalevél

A májból vágj 12 szeletet. A zsályaleveleket vágd durvára, a sűrített paradicsomot olajjal és borssal keverd el, majd szórd bele a zsályát is. A májszeleteket kend be a zsályás krémmel, majd tekerd a sonkába őket. Az almát vágd egyforma vastag szeletekre. Felváltva tűzd fel őket egy-egy pálcikára, majd vékonyan kend be olajjal. Faszénen 15 perccel számolj egy-egy oldalra.

Ráchús

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéstarja
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 12 dkg paradicsom
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 g törött bors
  • paprikakrém
  • olaj

A megtisztított krumplit szeleteld fel. Tépj le négy egyenlő nagyságú fóliát, kend be olajjal, majd oszd szét a krumplikarikákat. Erre rakd a karikákra szelt zöldpaprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát. Sózd, borsozd. A tarjaszeleteket enyhén klopfold ki, sózd meg, és vékonyan kend meg paprikakrémmel, majd fektesd a kupac tetejére. A fóliát szorosan, légmentesen hajtogasd össze, és helyezd a rostélyra vagy közvetlenül a parázsra. 4-5 perc sütés után fordítsd meg, majd még 2-3 percig süsd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Citromos tonhal

Hozzávalók:

  • 60 dkg tonhal
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 4 szál petrezselyem
  • vaj

A négy egyenlő nagyságú alufóliát terítsd ki, kend meg vajjal, és mindegyikre tegyél egy-egy halszeletet. Sózd meg, és zúzott fokhagymával dörzsöld be. Csepegtess rá citromlevet, és a hal tetejére tegyél egy-egy szál megmosott zöldpetrezselymet. Ezután a fóliát szorosan, légmentesen hajtsd rá, és a parázsra helyezve 8-10 percig süsd.

Ezt is szeretjük