20 perces krumplifőzelék-recept
Finom és nagyon gyors
Egy tál forró és finom krumplifőzelék pompás köret szinte mindenhez, de magában is remek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sűrű és laktató krumplifőzeléket akkor is el tudod készíteni, ha egyébként csak most ismerkedsz a konyhai eszközökkel, pofonegyszerű recept, ami biztosan sikerülni fog.

Liszt helyett sűrítheted étkezési keményítővel, csak arra ügyelj, hogy ne csomósodjon!

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 nagy evőkanálnyi liszt
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1 csapott evőkanálnyi majoránna
  • só, fehérbors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, darabold nagyjából egységes méretű részekre, majd tedd fel főni kis lángon annyi vízben, amennyi épp ellepi. A hagymát pucold meg, vágd egészen apróra, majd egy másik lábasban forrósíts olajat, és dinszteld meg rajta.

Amikor már szép üveges, add hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne égjen le, majd öntsd rá a krumplit a főzővizével együtt, sózd, borsozd ízlésed szerint, add hozzá a babérlevelet, valamint a majoránnát, és a gerezd fokhagymát se hagyd ki.

Fedd le, és főzd egészen addig, amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. Közben a lisztet keverd el a tejföllel, majd a már puha krumplit hőkiegyenlítés után keverd a főzelékedhez. Így főzd még pár percig, aztán vedd le a tűzről, és kész is vagy.

Villámgyors ebédek

Ha gyors ebédre vágysz, készíts főzeléket vagy isteni tésztákat! Utóbbiakból gyűjtöttük össze a legjobbakat.

Ezt is szeretjük