20 perces krumplifőzelék-recept
Egy tál forró és finom krumplifőzelék pompás köret szinte mindenhez, de magában is remek.
A sűrű és laktató krumplifőzeléket akkor is el tudod készíteni, ha egyébként csak most ismerkedsz a konyhai eszközökkel, pofonegyszerű recept, ami biztosan sikerülni fog.
Liszt helyett sűrítheted étkezési keményítővel, csak arra ügyelj, hogy ne csomósodjon!
Krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1,5 dl tejföl
- 1 nagy evőkanálnyi liszt
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 babérlevél
- 1 csapott evőkanálnyi majoránna
- só, fehérbors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat pucold meg, darabold nagyjából egységes méretű részekre, majd tedd fel főni kis lángon annyi vízben, amennyi épp ellepi. A hagymát pucold meg, vágd egészen apróra, majd egy másik lábasban forrósíts olajat, és dinszteld meg rajta.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amikor már szép üveges, add hozzá a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne égjen le, majd öntsd rá a krumplit a főzővizével együtt, sózd, borsozd ízlésed szerint, add hozzá a babérlevelet, valamint a majoránnát, és a gerezd fokhagymát se hagyd ki.
Fedd le, és főzd egészen addig, amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. Közben a lisztet keverd el a tejföllel, majd a már puha krumplit hőkiegyenlítés után keverd a főzelékedhez. Így főzd még pár percig, aztán vedd le a tűzről, és kész is vagy.
Villámgyors ebédek
Ha gyors ebédre vágysz, készíts főzeléket vagy isteni tésztákat! Utóbbiakból gyűjtöttük össze a legjobbakat.
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- kenyér
3 levesbetét, amit mindenki szeret
- paprika
- paradicsom