Isteni omlós sült szombat estére
Ha valami gyors vacsorára vágysz, de azért azt szeretnéd, ha kicsit különleges lenne, próbáld ki ezt!
A karaj a sertés talán legkevésbé zsíros része, ezért bátran készíthetsz belőle vacsorát bármikor, csak arra figyelj, hogy sütéskor ne szárítsd ki nagyon.
A narancsos-gyömbéres-paradicsomos páccal teljesen új ízvilágot kölcsönözhetsz a húsnak.
Gyömbéres-paradicsomos sertéskaraj
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéskaraj
- 1 csokor újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 gyömbér
- 2 paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 1 narancs
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A húst mosd meg jó alaposan, majd vágd fel csíkokra, és nagyon kevés olajon először nagy lángon kezdd el pirítani. Közben add hozzá a felkarikázott hagymát és a feldarabolt fokhagymát is, utána vedd közepes lángra, és főzd tovább. Reszelj az egészre gyömbért, sózd és borsozd meg, és add hozzá a narancs levét. A paradicsomot hámozd meg, darabold fel, majd add hozzá az egészhez, kicsit főzd együtt a hússal és a többi összetevővel, mielőtt leveszed a tűzről, még szórd meg bazsalikommal, ezután tálalhatod.
Még több húsos fogás!
Ha a húsételek rabja vagy, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- paradicsom
Mozzarellás-paradicsomos pulykamell
- csirke
- barack
Grillezett csirkemell sárgabarackmártásban
- grill
- sertéshús