
A tökéletes forró csokoládé receptje
Ne elégedj meg a kakaóval, hanem vásárolj néhány komolyabb hozzávalót, és főzd meg a tökéletes forró csokit!

A forró csokoládé nem egyenlő a kakaóval, sok kávézóban mégis azt szolgálnak fel helyette. A barna, krémes ital alapját a csokoládé képezi, nem holmi kakaópor.
Igaz, nem a legolcsóbb, de megéri kipróbálni. Az alapreceptet megbolondíthatod fahéjjal, kandírozott naranccsal, de egy pár csepp édes likőrrel is, sőt a legújabb őrület a mályvacukor.
A forró csokoládé alapreceptje
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 3+2 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- 20 dkg étcsokoládé
A vaníliarudat vágd hosszában ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze, majd tedd bele a vaníliát, és kezdd el melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.
Ha megolvadt, öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet, és keverd krémesre. Ha túl sűrűnek találod, tehetsz bele még egy pici tejet. A maradék tejszínből verj habot, és koronázd meg vele.
Mexikói forró csokoládé
A hagyományos recept szerinti mexikói csokoládéhoz tallér formájú csokoládét használtak, de természetesen bármilyen jó hozzá, csak étcsoki legyen.
Hozzávalók:
- 750 ml tej
- egy rúd vanília
- 25 dkg csokoládé
- 250 ml víz
- 1 fél teáskanál chilipor
- 3 evőkanál méz
A tejet főzd fel a vaníliával, hagyd állni 10 percig, majd vedd ki a vaníliarudat, hosszában vágd fel, és kapard ki a belsejét. A csokoládét tördeld bele, és hagyd felolvadni, a végén pedig keverd el kézi habverővel. A chiliport keverd el a mézzel, majd öntsd a csokoládéhoz.
Csokoládéital
Ha nem elégszel meg a kakaóval, viszont nincs kedved sokat pepecselni, készíts csokoládéitalt.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- egy rúd vanília
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- csokireszelék
A tejet melegítsd össze a kettévágott vaníliarúddal, majd tördeld bele a csokoládét. Ha felolvadt, add hozzá a cukrot. A tejszínt verd habbá, és kanalazz egy kupacnyit a csokoládéra, majd szórd meg egy kevés csokireszelékkel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Csokoládés puncs
Hozzávalók:
- 10 dkg csokoládé
- fél liter tej
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 8 cent barna rum
A csokoládét reszeld le, és forró tejjel forrald fel. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd állandó keverés mellett lassan csurgasd a forrásban lévő tejhez. A rumot tálalás előtt keverd bele.
A recepteket az Aréna Kiadó engedélyével közöltük.
OLVASD EL EZT IS!

- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei

- ital
- befőzés