A tökéletes forró csokoládé receptje
Ne elégedj meg a kakaóval, hanem vásárolj néhány komolyabb hozzávalót, és főzd meg a tökéletes forró csokit!
A forró csokoládé nem egyenlő a kakaóval, sok kávézóban mégis azt szolgálnak fel helyette. A barna, krémes ital alapját a csokoládé képezi, nem holmi kakaópor.
Igaz, nem a legolcsóbb, de megéri kipróbálni. Az alapreceptet megbolondíthatod fahéjjal, kandírozott naranccsal, de egy pár csepp édes likőrrel is, sőt a legújabb őrület a mályvacukor.
A forró csokoládé alapreceptje
Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 3+2 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- 20 dkg étcsokoládé
A vaníliarudat vágd hosszában ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze, majd tedd bele a vaníliát, és kezdd el melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.
Ha megolvadt, öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet, és keverd krémesre. Ha túl sűrűnek találod, tehetsz bele még egy pici tejet. A maradék tejszínből verj habot, és koronázd meg vele.
Mexikói forró csokoládé
A hagyományos recept szerinti mexikói csokoládéhoz tallér formájú csokoládét használtak, de természetesen bármilyen jó hozzá, csak étcsoki legyen.
Hozzávalók:
- 750 ml tej
- egy rúd vanília
- 25 dkg csokoládé
- 250 ml víz
- 1 fél teáskanál chilipor
- 3 evőkanál méz
A tejet főzd fel a vaníliával, hagyd állni 10 percig, majd vedd ki a vaníliarudat, hosszában vágd fel, és kapard ki a belsejét. A csokoládét tördeld bele, és hagyd felolvadni, a végén pedig keverd el kézi habverővel. A chiliport keverd el a mézzel, majd öntsd a csokoládéhoz.
Csokoládéital
Ha nem elégszel meg a kakaóval, viszont nincs kedved sokat pepecselni, készíts csokoládéitalt.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- egy rúd vanília
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- csokireszelék
A tejet melegítsd össze a kettévágott vaníliarúddal, majd tördeld bele a csokoládét. Ha felolvadt, add hozzá a cukrot. A tejszínt verd habbá, és kanalazz egy kupacnyit a csokoládéra, majd szórd meg egy kevés csokireszelékkel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Csokoládés puncs
Hozzávalók:
- 10 dkg csokoládé
- fél liter tej
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 8 cent barna rum
A csokoládét reszeld le, és forró tejjel forrald fel. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd állandó keverés mellett lassan csurgasd a forrásban lévő tejhez. A rumot tálalás előtt keverd bele.
A recepteket az Aréna Kiadó engedélyével közöltük.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei
- ital
- befőzés