A tökéletes forró csokoládé receptje
Ne elégedj meg a kakaóval, hanem vásárolj néhány komolyabb hozzávalót, és főzd meg a tökéletes forró csokit!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A forró csokoládé nem egyenlő a kakaóval, sok kávézóban mégis azt szolgálnak fel helyette. A barna, krémes ital alapját a csokoládé képezi, nem holmi kakaópor.

Igaz, nem a legolcsóbb, de megéri kipróbálni. Az alapreceptet megbolondíthatod fahéjjal, kandírozott naranccsal, de egy pár csepp édes likőrrel is, sőt a legújabb őrület a mályvacukor.

A forró csokoládé alapreceptje

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 3+2 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 20 dkg étcsokoládé

A vaníliarudat vágd hosszában ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze, majd tedd bele a vaníliát, és kezdd el melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.

Ha megolvadt, öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet, és keverd krémesre. Ha túl sűrűnek találod, tehetsz bele még egy pici tejet. A maradék tejszínből verj habot, és koronázd meg vele.

Mexikói forró csokoládé

A hagyományos recept szerinti mexikói csokoládéhoz tallér formájú csokoládét használtak, de természetesen bármilyen jó hozzá, csak étcsoki legyen.

Hozzávalók:

  • 750 ml tej
  • egy rúd vanília
  • 25 dkg csokoládé
  • 250 ml víz
  • 1 fél teáskanál chilipor
  • 3 evőkanál méz

A tejet főzd fel a vaníliával, hagyd állni 10 percig, majd vedd ki a vaníliarudat, hosszában vágd fel, és kapard ki a belsejét. A csokoládét tördeld bele, és hagyd felolvadni, a végén pedig keverd el kézi habverővel. A chiliport keverd el a mézzel, majd öntsd a csokoládéhoz.

Csokoládéital

Ha nem elégszel meg a kakaóval, viszont nincs kedved sokat pepecselni, készíts csokoládéitalt.

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • egy rúd vanília
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • csokireszelék

A tejet melegítsd össze a kettévágott vaníliarúddal, majd tördeld bele a csokoládét. Ha felolvadt, add hozzá a cukrot. A tejszínt verd habbá, és kanalazz egy kupacnyit a csokoládéra, majd szórd meg egy kevés csokireszelékkel.

Csokoládés puncs

Hozzávalók:

  • 10 dkg csokoládé
  • fél liter tej
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 8 cent barna rum

A csokoládét reszeld le, és forró tejjel forrald fel. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd állandó keverés mellett lassan csurgasd a forrásban lévő tejhez. A rumot tálalás előtt keverd bele.

A recepteket az Aréna Kiadó engedélyével közöltük.

Ezt is szeretjük