Epres sült palacsinta
Az eper és a palacsinta találkozásából csak jó sülhet ki, ha pedig melléjük teszel még egy kis vaníliasodót is, nem tudsz hibázni.
Imádod a palacsintát, de nem szereted a vele járó olajszagot? Itt egy remek megoldás erre a problémára: készítsd máshogy, használj sütőt!
Bármilyen gyümölccsel készítheted ezt a finomságot, ami éppen a kezed ügyébe ér, kísérletezz bátran, hibázni nem tudsz!
Eperrel sült palacsinta
Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 2 tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1,5 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 csipet só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- fél bögre szódavíz
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Körülbelül annyira lesz bonyolult, mint palacsintát készíteni, azaz semennyire. Az epren kívül az összes hozzávalót dolgozd össze, a cél az, hogy a palacsintatésztától a megszokottnál egy hangyányit sűrűbb masszát készíts, ha kevés a liszt, adj még hozzá. Ha ezzel megvagy, mosd át alaposan az epreket, és csumázd is ki őket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Vedd elő a kedvenc tepsidet, béleld ki sütőpapírral, egyenletesen oszlasd el benne a masszát, majd dobáld bele a gyümölcsöket - ha gondolod, még az egyengetés előtt bele is keverheted a masszába, és úgy öntheted a tepsibe -, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és körülbelül tíz perc alatt süsd készre a finomságot. Amíg sül, készíts hozzá vaníliasodót!
Mennyei túrós finomságok
A gyümölcsös desszertek jellemző kísérője a túró, ami ezzel készül, rossz már nem lehet, ezt bizonygatjuk képes cikkünkben is.
OLVASD EL EZT IS!
- citrom
- pite
Illatos, omlós citromos pite
- túró
- narancs