Epres sült palacsinta

Ellenállhatatlan fogás

Az eper és a palacsinta találkozásából csak jó sülhet ki, ha pedig melléjük teszel még egy kis vaníliasodót is, nem tudsz hibázni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Imádod a palacsintát, de nem szereted a vele járó olajszagot? Itt egy remek megoldás erre a problémára: készítsd máshogy, használj sütőt!

Bármilyen gyümölccsel készítheted ezt a finomságot, ami éppen a kezed ügyébe ér, kísérletezz bátran, hibázni nem tudsz!

Eperrel sült palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1,5 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • fél bögre szódavíz

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Körülbelül annyira lesz bonyolult, mint palacsintát készíteni, azaz semennyire. Az epren kívül az összes hozzávalót dolgozd össze, a cél az, hogy a palacsintatésztától a megszokottnál egy hangyányit sűrűbb masszát készíts, ha kevés a liszt, adj még hozzá. Ha ezzel megvagy, mosd át alaposan az epreket, és csumázd is ki őket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Vedd elő a kedvenc tepsidet, béleld ki sütőpapírral, egyenletesen oszlasd el benne a masszát, majd dobáld bele a gyümölcsöket - ha gondolod, még az egyengetés előtt bele is keverheted a masszába, és úgy öntheted a tepsibe -, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és körülbelül tíz perc alatt süsd készre a finomságot. Amíg sül, készíts hozzá vaníliasodót!

Mennyei túrós finomságok

A gyümölcsös desszertek jellemző kísérője a túró, ami ezzel készül, rossz már nem lehet, ezt bizonygatjuk képes cikkünkben is.

Mennyei túrógombóc édes tejföllel meglocsolva

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük