A tökéletes vaníliasodó receptje

Sütikhez, tortákhoz, bármihez

Ha már unod az egyenízű, poralapú vaníliakrémeket, készítsd el a saját ízvilágodat tükröző verziót!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy tökéletesen sikerült vaníliasodóval a kezedben bármit finommá varázsolhatsz, ha egy kicsit megégett a süti, vagy csak babapiskóta van otthon, öntsd nyakon vele, és máris a világ legfinomabb édessége van előtted.

Frissen, forrón, vagy hidegen, a hűtőből előkapva is isteni.

Vaníliasodó

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg cukor
  • pici liszt

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat egy deci tejjel keverd ki, és egy kevés liszttel kicsit sűrítsd be. A maradék tejbe kapard a vaníliát - ha erősebb ízt szeretnél, használj két rudat -, és forrald fel.

A tojásos keveréket folyamatos keverés mellett add hozzá, majd a fehérjéket verd fel a cukorral, és ezt is elegyítsd a tejes keverékkel. Ha mindezzel elkészültél, nincs más dolgod, mint kitalálni, hogy mire is öntsd a finom vaníliasodót.

Piskótát a sodó alá!

A piskótának tökéletes kiegészítője lehet a finom vaníliasodó. Íme, néhány pompás recept.

A tökéletes piskóta titkai

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük