A répatorta receptje
Ahogy Amerikában készül
A répatorta nagy hagyományokkal bír az óceán túlpartján, ez nagyban köszönhető annak, hogy bármilyen furán is hangzik, isteni finom.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

Formátlan szemöldökből tökéletes ív: 2 perc alatt átváltozik az arc »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A répa édeskés íze kiválóan működik a tésztával, valamint a torta tetejéről elmaradhatatlan mascarponés krémmel.

Mogyorót és mazsolát is tehetsz a tésztába, ha szereted, nagyon jól áll neki, valamint díszítheted igazi vagy marcipán bébirépával is, amit el is fogyaszthatsz vele.

Répatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg répa
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg barna cukor
  • 18 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 1 citrom
  • 1 púpozott teáskanálnyi sütőpor
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Amíg a vaj szobahőmérsékletűre melegszik, a répákat darabold fel minél apróbb kockákra, majd tedd őket félre. A vajat - úgy háromdekányit tegyél félre belőle - és a barna cukrot keverd simára, majd add hozzá a lisztet, a répát, a fahéjat és a sütőport. A tojást verd fel egy külön edényben, majd azt is adagold a többiekhez, és az egészet keverd addig, amíg egy homogén masszát nem kapsz.

Ha elérte ezt az állapotot, kapcsold be a sütőt, várd meg, míg felmelegszik 180 fokra, és az anyagot egy alkalmas tortaformába - vagy akár muffinkosárkákba - ágyazva told be úgy 50 percre, hogy szépen átsüljön. Amíg sül és illatozik vidáman, készítsd el a mascarponés mázat a tetejére. Ez nem egy bonyolult dolog, fogd a maradékokat - a mascarponét, a porcukrot és a vajat, valamint kapard bele a vaníliát -, és egy tálban dolgozd őket össze. Egy sima, kenhető masszát kell kapnod, amit, ha elkészült, és egy kicsit kihűlt a süti, a tetejére kell kenned.

Illatos és finom gyümölcsös sütemények

Ugyan a répa nem igazán mondható gyümölcsnek, de süteményként talán ebben a mezőnyben a helye, versenytársait megtalálod képgalériánkban!

Ezt is szeretjük