Isteni csevaprecept: Szerbiában így készítik!
A Balkán jellegzetes, fűszeres húsroládjait nem lehet nem szeretni, és gyakorlatilag elrontani nehezebb, mint jól készíteni.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Ezek voltak a ’80-as évek legnőiesebb fazonjai: most megint divatosak »

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jellegzetes formájú, háromféle húsból készült falatok remekül passzolnak bármilyen friss salátához, de a legjobb, ha frissen sült lepényt is készítesz hozzájuk.

Ha nem sikerül birkát beszerezned, ne csüggedj, pótold marhával azt is, bár lesz egy kis különbség az eredeti változathoz képest, azért így is finom lesz a végeredmény!

Csevap

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes darált hús - marha, sertés és birka, zsírosabb húsokból, kétszer ledarálva
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc + a pihentetés.

Elkészítés menete:

A csevap összeállítása még egy kezdő háziasszonynak sem okozhat gondot, nemes egyszerűséggel daráld le kétszer a húsokat egy tálba, reszeld hozzájuk a fokhagymát, szórd rá a pirospaprikát, majd sózd és borsozd ízlésed szerint. Ha minden a tálban van, jó alaposan dolgozd össze a keveréket, majd tégy rá egy fóliát, és mehet a hűtőbe.

Legalább négy órát pihentesd, de a legjobb, ha egy éjszakát bent marad. Miután letelt a pihenésre szánt idő, kezdődhet a sütögetés. A masszából gyúrj rövid, tömzsi kis hengereket, és mehetnek a grillrácsra. Süsd át jó alaposan minden oldalukat, és már kész is vagy. Ha serpenyőben készíted, akkor egy kis olajat forrósíts benne, és úgy tedd bele a leendő csevapokat. 

Könnyed francia desszertek a fűszeres hús után

Ha a grillezésnek vége, és már mindenki jóllakott, jöhet az édesség!

Ezt is szeretjük