Isteni császármorzsa édes nyári lekvárokkal
Ferenc József kedvenc desszertjét végtelenül egyszerű elkészíteni, és ha van hozzá a nagyi lekvárjából, neked is a kedvenced lesz.
Egyszerűsége révén nagyon régóta nagyon népszerű étel, ennélfogva pedig számtalan változata létezik. Ez már az alapanyagnál is megjelenik, vannak, akik búzadarából, vannak, akik lisztből és vannak, akik ezek keverékéből készítik.
Ha a következő receptből netán a cicvara ugrik be, ne lepődj meg, Szegeden és környékén ezt a nevet kapta ez a gyorsan elkészíthető finomság.
Császármorzsa
Hozzávalók:
- 10 dkg búzadara
- 7 g búzaliszt
- 2,5 dl zsíros tej
- 3 tojás
- vaníliakivonat
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- só
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A búzadarát öntsd egy mély tálba, majd add hozzá ezt a kevés lisztet is, aztán öntsd hozzá a tejet, keverd csomómentesre, és tedd félre egy órára. A cukrot és a három tojássárgáját egy tálban keverd simára, majd add hozzá a lisztes-búzadarás egyveleghez. Ezt követően jöhetnek a tojásfehérjék, egy csipet sóval verd őket kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, add hozzá az előbb említett keverékhez. Végy elő egy jó nagy serpenyőt, amiben kényelmesen tudsz dolgozni, olvaszd fel benne a vajat, majd, amikor feloldódott, öntsd rá a tésztát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kezdd el szép lassan kevergetni, amíg el nem kezd morzsálódni, aztán még addig, amíg elég kicsik nem lesznek a morzsák, arra ügyelj, hogy ne nagyon égjen le. Amikor kész, frissen, melegen tálald, jó sok porcukorral és finom lekvárral nyakon öntve.
Még több hazai finomság!
Ha szereted a magyar konyha ízeit, nézz be képgalériánkba is!
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- nyár
Gyors nyári muffin gyümölccsel
- gyümölcs
- sütemény
Gyors édesség a nyári délutánokra
- tészta
- lekvár