Az eredeti grízes tészta receptje

Ahogy a menzán csinálták

A menzás élmények között kiemelkedő helyen áll a grízes tészta, megmutatjuk, hogy csináld.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már nem jársz menzára, de megkívántad a régi ízeket, kénytelen leszel otthon nekilátni, ezt a fogást ugyanis nemigen találod meg éttermekben.

A jó grízes tészta titka a megfelelő lekvár kiválasztásában rejlik, ezért figyelj arra, hogy lehetőleg házias jellegű gyümölcslekvárral tálald.

Grízes tészta

  • 25 dkg metélt
  • 7 dkg búzadara
  • 2 dl víz
  • olaj a pirításhoz
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Elsőként kezdd el főzni a tésztát: végy egy alkalmas lábast, melegíts benne vizet, és ha már elkezdett forrni, dobd bele a tésztát, egy csipet só és pár csepp olaj társaságában. Ezután kezdd el pirítani a búzadarát egy nagyon kis adag olajon, folyamatosan kevergetve, mert az elején ugyan nem úgy látszik, de nagyon könnyen odaég.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a vizet, és addig kevergesd együtt, amíg fel nem szívja azt. Ezután vedd le a tűzről, és dolgozd össze a tésztával. Nem túl diétás megoldásként önts rá jó nagy adag lekvárt, majd szórd meg a tetejét jó sok porcukorral, mert a grízes tészta úgy jó, és a menzán egyébként se adtak belőle eleget.

Még több tészta!

Ha tésztaimádó vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük