Cézár-saláta: így készül a ropogós csirkés változat
Cézár-salátát sok helyen lehet kapni, de otthon is nagyon könnyen elkészítheted.
Ugyan az eredeti változatnak nem sok köze van az itthon elterjedt verzióhoz, ez is nagyon finom, és könnyen elkészíthető.


A friss saláta a sült csirkemellel és a kenyérkockákkal teljes fogás, amit bármikor fogyaszthatsz, legyen az ebéd vagy vacsora.
Csirkés Cézár-saláta
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 1 nagy fej saláta
- 2 szelet kenyér
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál mustár
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 0,5 dl citromlé
- olívaolaj
- só, bors, oregánó
- 5 dkg parmezán
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés módja:
A csirkemellet tisztítsd meg jó alaposan, majd készíts fokhagymás-borsos-olajos pácot, és amíg a salátával és a mártással foglalkozol, tedd benne félre. Ezután a tejszínből, a mustárból, a tojássárgából, valamint a fűszerek közül ízlésednek megfelelő mennyiségből készíts mártást, ne legyen túl híg, se túl sűrű.
Ha ezzel is kész vagy, kockázd fel a salátát és a kenyeret, utóbbit serpenyőben pirítsd egy kis olívaolajon, majd tedd félre. Végül jöhet a csirke, a darabokat süsd aranybarnára, majd keverd össze a felkockázott salátával, a kenyérkockákkal, öntsd nyakon a mártással, és már élvezheted is a zamatos salátát.
Még több olasz fogás!
Ha szereted az olasz konyha remekeit, keress néhány ötletet képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Könnyű rakott zöldségek vacsorára

- zöldséges
- tészta
Zöldséges tésztasaláta joghurtos, tejszínes mártással

- zöldséges
- nyár