8 húsmentes finomság a böjti időszakra: hagyományos fogások és újdonságok

A böjti időszakban is ehetsz igazán változatosan. A cukros, fűszeres, zsíros fogások után kifejezetten jólesnek a zöldséges, egészséges ételek.

Böjti ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hamvazószerdával hivatalosan is befejeződött a farsang, és megkezdődött a negyvennapos böjti időszak, ilyenkor sokan mondanak le a húsról, vagy kevesebbet fogyasztanak belőle, mint máskor. Bár a régi, szigorú egyházi szabályok sokat enyhültek, a vallásos emberek többsége a böjti péntekeken is kerüli a különféle húsos ételeket. Ám nemcsak a hívők száműzhetik a nehezebb fogásokat.  

Jó alkalom ez az időszak a mértéktartásra, a hús mellett a zsíros ételek és az édességek kerülésére. Nagyobb hangsúlyt kapnak ilyenkor a zöldséges fogások, a saláták és a halak. Jótékonyan hatnak a szervezetre, feltöltenek energiával. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük