Így készül a tökéletes bécsi szelet
A borjúból készült rántott húsnak nincs párja, frissen sütve, pár csepp friss citromlével az igazi.
Bár a rántott húst hazai fogásként tartjuk számon, és szinte biztos, hogy a világon nálunk a legmagasabb az egy főre jutó rántotthús-fogyasztás éves átlagban, ez az étel azonban német vagy olasz - ez forrásonként változó - kézből jutott el Bécsbe, és onnan lett világhírű.
A hagyományos bécsi szelet szinte papírvékonyságú, mivel idehaza ezt nem mindenki szereti, kedved szerint készítheted vastagabbra is, csak akkor félő, hogy megszívja magát olajjal, vagy nagyon megpirul a panír.
Bécsi szelet
Hozzávalók:
- 1 kg borjúcomb
- tej
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa - lehetőség szerint száraz zsemléből
- fél deci tej
- só, frissen őrölt bors
- olaj, zsiradék a sütéshez
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A felszeletelt húst áztasd be tejbe egy-két órára. Klopfold vékonyra - két-három milliméteresre -, majd tedd félre. Tegyél lisztet egy tálkába - lehet, hogy több fog kelleni, lehet, hogy kevesebb, ez attól is függ, hogy hogyan panírozol -, egy másikba üsd a tojásokat, add hozzájuk a tejet, majd verd habosra, egy harmadik tálkába pedig tedd a zsemlemorzsát - ugyanaz igaz a mennyiségre, mint a lisztnél. Ha minden előkészület megvolt, indulhat a panírozás.
Közvetlenül a lisztbe mártás előtt sózd és borsozd a hússzeleteket, majd úgy forgasd meg a panír összetevőiben. Egy serpenyőben hevíts zsírt vagy olajat, annyit, hogy a szeleteket éppen ellepje, és ha már elég forró, teheted bele azokat.
Pár perc elég kell, hogy legyen, ha elég vékonyra vágtad a húsokat, ezután vedd ki, csepegtesd le, és már fogyaszthatod is a valódi borjúbécsit, a citromot ne feledd!
Könnyed, gyümölcsös sütik a frissen sült után
Ha már jóllaktál a bécsi szelettel, jöhet egy ínycsiklandó desszert
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- liszt
- csirkemáj
Elronthatatlan rántott máj recept
- kijev
- fokhagyma