Így készül a tökéletes bécsi szelet
A titok, amitől omlós és ízletes
A borjúból készült rántott húsnak nincs párja, frissen sütve, pár csepp friss citromlével az igazi.

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Bár a rántott húst hazai fogásként tartjuk számon, és szinte biztos, hogy a világon nálunk a legmagasabb az egy főre jutó rántotthús-fogyasztás éves átlagban, ez az étel azonban német vagy olasz - ez forrásonként változó - kézből jutott el Bécsbe, és onnan lett világhírű.
A hagyományos bécsi szelet szinte papírvékonyságú, mivel idehaza ezt nem mindenki szereti, kedved szerint készítheted vastagabbra is, csak akkor félő, hogy megszívja magát olajjal, vagy nagyon megpirul a panír.
Bécsi szelet
Hozzávalók:
- 1 kg borjúcomb
- tej
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa - lehetőség szerint száraz zsemléből
- fél deci tej
- só, frissen őrölt bors
- olaj, zsiradék a sütéshez
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A felszeletelt húst áztasd be tejbe egy-két órára. Klopfold vékonyra - két-három milliméteresre -, majd tedd félre. Tegyél lisztet egy tálkába - lehet, hogy több fog kelleni, lehet, hogy kevesebb, ez attól is függ, hogy hogyan panírozol -, egy másikba üsd a tojásokat, add hozzájuk a tejet, majd verd habosra, egy harmadik tálkába pedig tedd a zsemlemorzsát - ugyanaz igaz a mennyiségre, mint a lisztnél. Ha minden előkészület megvolt, indulhat a panírozás.
Közvetlenül a lisztbe mártás előtt sózd és borsozd a hússzeleteket, majd úgy forgasd meg a panír összetevőiben. Egy serpenyőben hevíts zsírt vagy olajat, annyit, hogy a szeleteket éppen ellepje, és ha már elég forró, teheted bele azokat.
Pár perc elég kell, hogy legyen, ha elég vékonyra vágtad a húsokat, ezután vedd ki, csepegtesd le, és már fogyaszthatod is a valódi borjúbécsit, a citromot ne feledd!
Könnyed, gyümölcsös sütik a frissen sült után
Ha már jóllaktál a bécsi szelettel, jöhet egy ínycsiklandó desszert
OLVASD EL EZT IS!

- liszt
- csirkemáj
Elronthatatlan rántott máj recept

- kijev
- fokhagyma