A penne arrabiata receptje
Ha imádod az olasz konyhát, akkor nem hagyhatod ki a pikáns, paradicsomos tésztát.
Hihetetlenül egyszerű elkészíteni ezt az emblematikus olasz fogást, mely pikáns ízéről híres világszerte.
A chili adagolásánál vigyázz, nehogy túl sok kerüljön a szószba. Ha nem szereted a pikáns ízeket, akkor kihagyhatod belőle, mert úgy is finom.
Penne arrabiata
Hozzávalók:
- 35 dkg penne
- 40 dkg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- friss chilipaprika
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- kevés olívaolaj
- parmezán
A tésztát főzd ki sós olajos vízben, ügyelve arra, hogy ne legyen túl puha. A paradicsomokat mártsd forró vízbe úgy, hogy beirdaltad az aljukat, majd húzd le a héjukat, és kockázd apróra őket. A fokhagymát passzírozd át, vagy vágd egészen apró darabokra, és add hozzá a felaprított chilipaprikát.
Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, hagyd egészen szétfőni, majd adj az egészhez frissen vágott bazsalikomot. Végül keverd el a tésztát a szósszal, és reszelt parmezánnal kínáld.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- tészta
Házi tortellini darált hússal töltve

- tészta
- rakott
Pofonegyszerű sajtos rakott makaróni

- tészta
- Recept