A legfinomabb olasz ételek receptjei

Az isteni olasz ételek talán a legnépszerűbbek a világon.

Dia

 	Pizza 	Valószínűleg nincs olyan ember a világon, aki ne szeretné a pizzát. Az olasz tésztakülönlegesség ugyan nem fukarkodik a kalóriákkal, de az egyik leggyorsabban és legkönnyebben elkészíthető étel, aminek a titka elsősorban a jó tésztában rejlik. 	Kapcsolódó cikk: 	A vékony olasz pizzatészta receptje » 	Csodás négysajtos pizza tésztarecepttel » 	Ropogós tésztájú pizza verde »

Pizza

Valószínűleg nincs olyan ember a világon, aki ne szeretné a pizzát. Az olasz tésztakülönlegesség ugyan nem fukarkodik a kalóriákkal, de az egyik leggyorsabban és legkönnyebben elkészíthető étel, aminek a titka elsősorban a jó tésztában rejlik.

Kapcsolódó cikk:
A vékony olasz pizzatészta receptje »
Csodás négysajtos pizza tésztarecepttel »
Ropogós tésztájú pizza verde »

Dia

 	Tiramisu 	A tiramisu az egyik legkedveltebb vendégváró édesség, hiszen hipergyorsan elkészül, ráadásul nagyon finom, és még csak a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Pár babapiskóta, egy kis mascarpone és némi kávé csodákra képes. 	Kapcsolódó cikk: 	Az eredeti olasz tiramisu receptje »

Tiramisu

A tiramisu az egyik legkedveltebb vendégváró édesség, hiszen hipergyorsan elkészül, ráadásul nagyon finom, és még csak a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Pár babapiskóta, egy kis mascarpone és némi kávé csodákra képes.

Kapcsolódó cikk:
Az eredeti olasz tiramisu receptje »

Dia

 	Lasagne 	Ha a gyorsan elkészíthető ételek híve vagy, akkor a lasagne lesz a te embered. A rakott tésztával ugyanis nem kell sokat bajlódni, egyszerűen csak rétegezd egy tálba, felváltva valamilyen kedved szerinti töltelékkel. 	Kapcsolódó cikk: 	Így készül a tökéletes lasagne » 	Isteni olaszos lasagne csirkehússal » 	 

Lasagne

Ha a gyorsan elkészíthető ételek híve vagy, akkor a lasagne lesz a te embered. A rakott tésztával ugyanis nem kell sokat bajlódni, egyszerűen csak rétegezd egy tálba, felváltva valamilyen kedved szerinti töltelékkel.

Kapcsolódó cikk:
Így készül a tökéletes lasagne »
Isteni olaszos lasagne csirkehússal »
 

Dia

 	Spagetti carbonara 	Ennél gyorsabb olaszos vacsorát keresve sem találsz, hiszen amíg a tészta megfő, addig pont elkészítheted a szószt is. Nem véletlen, hogy az olasz szénégetők kedvelt eledele volt hajdanán. 	Kapcsolódó cikk: 	A spagetti carbonara receptje »

Spagetti carbonara

Ennél gyorsabb olaszos vacsorát keresve sem találsz, hiszen amíg a tészta megfő, addig pont elkészítheted a szószt is. Nem véletlen, hogy az olasz szénégetők kedvelt eledele volt hajdanán.

Kapcsolódó cikk:
A spagetti carbonara receptje »

Dia

	Gnocchi	A paradicsomos gnocchi leginkább a mi nudlinkhoz hasonlítható, csak éppen nem édes. A tésztát te magad is elkészítheted, de választhatod a mirelit verziót is, ha nincs kedved a gyúrással bíbelődni.	Kapcsolódó cikk:	Így készül a gnocchi »	Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal »

Gnocchi

A paradicsomos gnocchi leginkább a mi nudlinkhoz hasonlítható, csak éppen nem édes. A tésztát te magad is elkészítheted, de választhatod a mirelit verziót is, ha nincs kedved a gyúrással bíbelődni.

Kapcsolódó cikk:
Így készül a gnocchi »
Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal »

Dia

 	Bolognai spagetti 	Talán a legismertebb olasz étel mind közül a bolognai spagetti, ami nemcsak nálunk nagy sláger, de a taljánok nagy kedvence is. A fogás finomságának titka a tészta al dantéra, vagyis roppanósra főzésében rejlik. 	Kapcsolódó cikk: 	Bolognai spagetti: így csinálják az olaszok »

Bolognai spagetti

Talán a legismertebb olasz étel mind közül a bolognai spagetti, ami nemcsak nálunk nagy sláger, de a taljánok nagy kedvence is. A fogás finomságának titka a tészta al dantéra, vagyis roppanósra főzésében rejlik.

Kapcsolódó cikk:
Bolognai spagetti: így csinálják az olaszok »

Dia

 	Rizottó 	A rizottóban az a jó, hogy az alapot elkészítve olyan finomságokkal gazdagíthatod, amilyenekkel csak szeretnéd, ráadásul bármikor összedobhatod, különösebb erőfeszítés nélkül. 	Kapcsolódó cikk: 	A tökéletes olasz rizottó alapreceptje »

Rizottó

A rizottóban az a jó, hogy az alapot elkészítve olyan finomságokkal gazdagíthatod, amilyenekkel csak szeretnéd, ráadásul bármikor összedobhatod, különösebb erőfeszítés nélkül.

Kapcsolódó cikk:
A tökéletes olasz rizottó alapreceptje »

Dia

 	Olasz csokitorta 	A csokitorta alapvetően nem egy autentikus olasz fogás, de ha a következő recept már egészen más témakörbe tartozik. Akármennyire édesszájú vagy, ez a tömény sütemény lehet, hogy még rajtad is kifog! 	Kapcsolódó cikk: 	Omlós olasz csokitorta »

Olasz csokitorta

A csokitorta alapvetően nem egy autentikus olasz fogás, de ha a következő recept már egészen más témakörbe tartozik. Akármennyire édesszájú vagy, ez a tömény sütemény lehet, hogy még rajtad is kifog!

Kapcsolódó cikk:
Omlós olasz csokitorta »

Dia

	Tortellini	Olaszországban imádják a tésztát, legyen az szósszal leöntve, rakottasként megcsinálva, netán megtöltve. Ha te is az utóbbira szavazol, akkor a tortellinit muszáj kipróbálnod! Darálthúsos változatunk lehet a kezdő lépés, de akár magad is kikísérletezheted a tökéletes tölteléket.	Kapcsolódó cikk:	Házi tortellini darált hússal töltve »

Tortellini

Olaszországban imádják a tésztát, legyen az szósszal leöntve, rakottasként megcsinálva, netán megtöltve. Ha te is az utóbbira szavazol, akkor a tortellinit muszáj kipróbálnod! Darálthúsos változatunk lehet a kezdő lépés, de akár magad is kikísérletezheted a tökéletes tölteléket.

Kapcsolódó cikk:
Házi tortellini darált hússal töltve »

Dia

 	Canelloni 	Ha már töltött tészta, akkor a canelloniról sem szabad megfeledkezni. Miután megtöltögetted a tésztát, locsold meg paradicsomos szósszal, és csak dobd be a tepsibe. Remek ebéd vagy vacsora lehet belőle. 	Kapcsolódó cikk: 	Az eredeti olasz canelloni receptje » 	 

Canelloni

Ha már töltött tészta, akkor a canelloniról sem szabad megfeledkezni. Miután megtöltögetted a tésztát, locsold meg paradicsomos szósszal, és csak dobd be a tepsibe. Remek ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Kapcsolódó cikk:
Az eredeti olasz canelloni receptje »
 

Dia

 	Penne arrabiata 	A sok olasz tészta mellett még nem esett szó az ízesítésről, pedig a paradicsom mellett a fűszerek kavalkádja is jellemző az olasz konyhára. A penne arrabiata nem szűkölködik az aromákban, sőt, szinte füst fog a szádból kiszállni tőle. 	Kapcsolódó cikk: 	A penne arrabiata receptje »

Penne arrabiata

A sok olasz tészta mellett még nem esett szó az ízesítésről, pedig a paradicsom mellett a fűszerek kavalkádja is jellemző az olasz konyhára. A penne arrabiata nem szűkölködik az aromákban, sőt, szinte füst fog a szádból kiszállni tőle.

Kapcsolódó cikk:
A penne arrabiata receptje »

Dia


            	Ravioli
            	A töltött párnácskák igazán egyediek, hiszen kedved szerint bármivel gazdagíthatod őket, sőt. Ha nem bajlódsz a töltelékkel, csak egyszerűen nyakon öntöd valamilyen szósszal, akkor sem foghatsz túlzottan mellé.
            	Kapcsolódó cikk:
            	A tökéletes házi ravioli receptje »

Ravioli

A töltött párnácskák igazán egyediek, hiszen kedved szerint bármivel gazdagíthatod őket, sőt. Ha nem bajlódsz a töltelékkel, csak egyszerűen nyakon öntöd valamilyen szósszal, akkor sem foghatsz túlzottan mellé.

Kapcsolódó cikk:
A tökéletes házi ravioli receptje »

Ezt is szeretjük
Fotó: