A tökéletes olasz rizottó alapreceptje
A rizottót igazán egyszerű elkészíteni, ha jó minőségű alapanyagokat vásárolsz hozzá. Most eláruljuk, hogyan készül az olasz változat!
Egy kiadós olasz vacsorához nem kell rögtön drága éttermet választanod, a rizottót te is könnyedén elkészítheted.
Receptünk segítségével mesés alapot főzhetsz, amelyet tetszésed szerint olyan finomságokkal gazdagíthatsz, mint egy marék vegyes zöldség, illetve hal.
Ezenkívül szükséged lesz egy csomag kerekszemű rizottórizsre és némi fehérborra, ebben rejlik ugyanis a tökéletes olasz rizottó titka.
Rizottóalap
Hozzávalók:
- 30 dkg kerekszemű rizs
- 5 dkg vaj
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- fél liter zöldségleves
- reszelt parmezán
A hagymát aprítsd fel, és szórd rá a felforrósított vajra. Dinszteld meg, majd add hozzá a mosatlan rizst. Addig kevergesd, míg a megpirul, ezután öntsd fel a felmelegített borral.
A rizs főzésében rejlik a titok
A párolt rizs elkészítése nem nagy ördöngösség, de ha biztosra szeretnél menni az elkészítését illetően, nézd meg videónkat!
Főzd egészen addig, míg elpárolog az alkohol, majd kis adagokban add hozzá a zöldséglevest is, folytonos kevergetés mellett.
Mindig várd meg, míg az előző adag leves elfő, csak aztán öntsd fel újabbal. Végül keverd hozzá a maradék vajat, és már fogyaszthatod is. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal a tetejét.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- pizza
- paradicsom
A vékony, olasz pizzatészta receptje
- paradicsom
- tészta
Az eredeti olasz canelloni receptje
- olasz
- fűszer