Bolognai spagetti: így csinálják az olaszok
Bár egyszerűbb, ha készen veszed az üveges szószt, ha igazán finomat szeretnél enni, akkor főzd meg magad a bolognai ragut.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bolognai spagetti nagy kedvenc, és a milánóival ellentétben valóban létezik Olaszországban is. Pénzes napokon készítsd marhahúsból, de ha a pénztárcád épp nem vastag, akkor sertésből.

Arra ügyelj, hogy a tészta rágós maradjon, úgy lesz autentikus az olasz fogás, hiszen a taljánok is mindig al dentére hagyják a spagettit.

Bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány, darált marhahús
  • 40 dkg spagetti
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors
  • parmezán

A hagymát vágd apróra, majd dinszteld meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd őket együtt.

Ha a hús már fehér, öntsd hozzá a paradicsomot a levével együtt, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, a fokhagymát zúzva add hozzá. Párold puhára a húst, önts alá kevés vizet, ha szükséges.

A spagettit főzd ki sós vízben, majd szűrd le, de nem szükséges leöblíteni. Tálald a szósszal együtt, parmezánnal megszórva.

Ezt is szeretjük