Az eredeti olasz canelloni receptje
Pikáns, paradicsomos csoda
A különleges olasz tészta a lasagne alternatívája is lehet. Töltsd meg szósszal a kis rudakat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A canelloni tulajdonképpen egy tésztarolni, melynek belseje üreges, így könnyen megpakolhatod mindenféle finomsággal. A töltött tésztákat fektesd egymás mellé egy tepsiben, és öntsd nyakon egy finom szósszal. Süsd meg, és már kész is a mennyei olasz vacsora.

Próbáld ki kétféle darált húsból készült receptünket, és ne felejts el mellé egy pohár bort is felszolgálni, hiszen így lesz igazán tökéletes az étkezés!

Canelloni

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg canelloni tészta
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg nyers füstölt sonka
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojásfehérje
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 1 kiskanál só
  • fél csokor petrezselyem

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt edámi sajt
  • 5 dl tej
  • 5 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál finomliszt

A hagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Keverd hozzá a darált húst, és néhány percig pirítsd. Szórd bele a zsemlemorzsát, és öntsd fel a tejszínnel és a paradicsomszósszal. Kevergesd egy percig, majd vedd le a tűzről, és sózd, borsozd, szórd bele az oregánót és a finomra vágott petrezselymet. Hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott sonkát és a tojásfehérjét.

A tészták üregébe töltsd bele a tölteléket, majd tedd őket félre. A mártáshoz a vajat olvaszd fel, és szórd rá a lisztet. Nem szabad megpirulnia. Adagold hozzá a tejet és a tejszínt, szórd bele az edámi sajtot. Amikor utóbbi elolvad, vedd le a mártást a tűzről, és sózd meg ízlésed szerint.

Egy akkora tepsi aljába, melyben elfér a canelloni, locsolj picit a mártásból. Két sorban fektesd egymás mellé a töltött tésztákat. Öntsd rá az egész mártást, és előmelegített sütőben fél óráig süsd.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük