Így készül a tökéletes lasagne
Eredeti olasz recept
Ha olasz ízekre vágysz, ugyanakkor gyorsan szeretnél ételhez jutni, készítsd el lasagne-receptünket.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lasagnét elkészíteni legalább annyira egyszerű, mint bármely más rakottast - ha gyorsan szeretnél valami egészen finom ebédet vagy vacsorát az asztalra tenni, akkor ez lesz a befutó.

Csak rétegezd egymásra a paradicsomos szószt és a tésztalapokat, szórd meg reszelt sajttal, és már dobhatod is be a sütőbe.

Lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dl paradicsomszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bazsalikom

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a darált húst - legjobb, ha marhahúsból készíted -, és fehéredésig pirítsd. Végül sóval, borssal fűszerezd ízlésed szerint.

A húst öntsd fel 1,5 dl vízzel, és párold puhára. Locsold rá a paradicsomszószt, szórd meg friss, aprított bazsalikommal, és főzd fel.

Egy hőálló tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos mártásból. Fektess rá egy réteg tésztát, majd újra kanalazz rá a paradicsomos szószból. Egészen addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A felső szószréteg tetejére reszelj sajtot, és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süsd készre a lasagnét.

Ezt is szeretjük