Így készül a tökéletes lasagne
Ha olasz ízekre vágysz, ugyanakkor gyorsan szeretnél ételhez jutni, készítsd el lasagne-receptünket.
A lasagnét elkészíteni legalább annyira egyszerű, mint bármely más rakottast - ha gyorsan szeretnél valami egészen finom ebédet vagy vacsorát az asztalra tenni, akkor ez lesz a befutó.
Csak rétegezd egymásra a paradicsomos szószt és a tésztalapokat, szórd meg reszelt sajttal, és már dobhatod is be a sütőbe.
Lasagne
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dl paradicsomszósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- bazsalikom
- só
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a darált húst - legjobb, ha marhahúsból készíted -, és fehéredésig pirítsd. Végül sóval, borssal fűszerezd ízlésed szerint.
A húst öntsd fel 1,5 dl vízzel, és párold puhára. Locsold rá a paradicsomszószt, szórd meg friss, aprított bazsalikommal, és főzd fel.
Egy hőálló tálat vajazz ki, és tegyél az aljára a paradicsomos mártásból. Fektess rá egy réteg tésztát, majd újra kanalazz rá a paradicsomos szószból. Egészen addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A felső szószréteg tetejére reszelj sajtot, és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt süsd készre a lasagnét.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- spagetti
Görög spagetti paradicsommal és fetával
- olasz
- paradicsom
Könnyű paradicsomos gnocchi
- olasz
- paradicsom