4 hipergyors husi
Ha nincs sok időd, vagy nincs kedved a konyhában tölteni az estét, de vacsorát vár a család, akkor süsd meg a finom, egyszerű és gyors husik közül az egyiket!
Aszalt szilvás csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 egész csirkecomb
- 20 szem aszalt szilva
- ízlés szerint só és törött fehérbors
Olyan szilvát vásárolj, ami jó puha. Ha ilyet nem találsz, akkor áztasd be forró vízbe 10 percre. A combokat ki is csontozhatod, de egészben is hagyhatod.
Ha kicsontozod, akkor kicsit klopfold ki, majd fektess mindegyikre 5 szem kicsit meglapogatott szilvát, és tűzd össze hústűvel. Ha nem akarod szétszedni a csirkét, akkor a bőre alatt picit vágd be, és ide tedd az aszalt szilvákat.
Tedd a csirkecombokat egy kiolajozott vagy kivajazott tűzálló tálba, és süsd pirosra.
Ananászos pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 pulykamell
- 1 friss ananász
- 1-1,5 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- kevés olaj
- bors, só
Az ananászt pucold meg, és kockázd fel. A levét fogd fel egy tálkában. A pulykamelleket kockázd fel. Enyhén sós-borsos lisztben forgasd át, majd a vaj és olaj keverékében hirtelen süsd át. Engedd fel egy kevés vízzel, valamint az ananász levével, és lassú tűzön párold puhára. Ha puha a hús, szedd ki, és a kockákra vágott ananászt tedd a lábasba, kicsit párold, majd öntsd rá a tejszínt, és azzal már csak forrald össze. A végén tedd vissza a húst, és keverj rajta egyet. Ha konzervből készíted, akkor használd a levét, de az ananászt mosd meg alaposan.
Kelbimbós csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemell
- 25 dkg kelbimbó
- 4-5 szelet bacon
- petrezselyem
- zöldfűszerek, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- vaj
- só
A csirkemellet fűszerezd be. A kelbimbót főzd elő. Elég neki 8-10 perc. A csirkemelleket vajon hirtelen süsd át - mindkét oldalon -, így bennük marad a szaft. Egy tűzálló tálat alaposan vajazz ki. Tedd az aljára a csirkemelleket, szórd rá a kelbimbókat. Szórd meg a szálakra tépkedett baconnel, illetve az apróra vágott petrezselyemmel és egy kevés sóval. A tetejére morzsolj kevés vajat, majd közepes lángon süsd meg. Csirkecombbal is nagyon finom.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Hagymás csirkefalatok
Hozzávalók 4 személyre:
- 3-4 csirkemell
- 3 vöröshagyma vagy salátahagyma
- liszt
- vaj
- só, bors, fűszerek
A csirkemellet mosd meg, majd kockázd fel. Forgasd lisztbe, majd vajon pirítsd egy-két percig. A hagymát pucold meg, és karikázd fel. Az elősütött csirkemelleket tedd kivajazott hőálló tálba, halmozd rá a hagymát, sózd, borsozd, és fűszerezd ízlésed szerint. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka