4 mennyei kacsasült az ünnepekre

Ha valami különlegessel szeretnéd meglepni szeretteidet az ünnepekkor, próbáld ki kacsahúsos receptjeinket! A siker garantált!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 30 dkg kimagozott meggy, befőtt is lehet
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • kevés citromlé
  • morzsolt kakukkfű
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • kevés liszt

A megtisztított kacsacombokat sózd be alaposan, és dörzsöld be kakukkfűvel. A bőre alá szurkáld be a fokhagymát.

Forró sütőben először párold meg alufólia alatt, aztán fólia nélkül, gyakran locsolgatva süsd aranysárgára. A meggyet forgasd át felforrósított vajon, ízesítsd cukorral, fahéjjal, vörösborral és kevés citromlével. Forrald össze, és sűrítsd be kevés liszttel. Az elkészült ragut tálald a combok mellé.

Elzászi kacsa

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kacsa
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • fél fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány szem szegfűszeg
  • 1-2 dl fehérbor
  • víz

A savanyú káposztát tedd egy fazékba, add hozzá a füstölt szalonnát, a hagymát, két gerezd fokhagymát és a néhány szem szegfűszeget. A megtisztított és feldarabolt kacsát tedd a káposzta mellé. Öntsd rá a fehérbort, és annyi vizet, hogy ellepje. Ha a kacsa félig megfőtt, tedd át egy tepsibe, és süsd addig, míg megpuhul. Ha megsült, rakd egy szép tálra, helyezd köré a káposztát, a tetejére pedig a szalonnát, és már kész is!

Mézes-narancsos kacsasült

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5 kg-os kacsa
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 4 narancs
  • 1 citrom
  • törött bors
  • 5 evőkanál méz

Süsd meg a kacsát vajban, és borítsd be a vékony szalonnaszeletekkel. Ha már megpuhult a hús, készítsd el a mártást hozzá. Takaréklángon keverd össze a mézet 2 narancs levével és a citrom levével. Reszelj bele egy evőkanálnyi narancshéjat és egy kávékanálnyi citromhéjat. A megmaradt narancsokat hámozd meg, és vágd karikára. Tedd őket tálra, tetejükre a sült kacsát, végül az egészet öntsd le a mártással.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Boros kacsasült

Hozzávalók:

  • 1 pecsenyekacsa
  • 15 dkg vaj
  • 5 dl húsleves
  • 3 dl fehérbor
  • fehérbors

Hevítsd fel a vajat, és a jól besózott kacsa minden oldalát pirítsd meg benne. Utána add hozzá a bort és a húslevest. Tedd sütőbe, közepes fokozaton süsd készre. Sütés közben locsolgasd gyakran a levével.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük