4 mennyei kacsasült az ünnepekre
Ha valami különlegessel szeretnéd meglepni szeretteidet az ünnepekkor, próbáld ki kacsahúsos receptjeinket! A siker garantált!
Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 30 dkg kimagozott meggy, befőtt is lehet
- 1 dl vörösbor
- 2 dkg vaj
- 1 fej fokhagyma
- kevés citromlé
- só
- morzsolt kakukkfű
- cukor
- őrölt fahéj
- kevés liszt
A megtisztított kacsacombokat sózd be alaposan, és dörzsöld be kakukkfűvel. A bőre alá szurkáld be a fokhagymát.
Forró sütőben először párold meg alufólia alatt, aztán fólia nélkül, gyakran locsolgatva süsd aranysárgára. A meggyet forgasd át felforrósított vajon, ízesítsd cukorral, fahéjjal, vörösborral és kevés citromlével. Forrald össze, és sűrítsd be kevés liszttel. Az elkészült ragut tálald a combok mellé.
Elzászi kacsa
Hozzávalók:
- 1 kisebb kacsa
- 1 kg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt szalonna
- fél fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szem szegfűszeg
- 1-2 dl fehérbor
- víz
A savanyú káposztát tedd egy fazékba, add hozzá a füstölt szalonnát, a hagymát, két gerezd fokhagymát és a néhány szem szegfűszeget. A megtisztított és feldarabolt kacsát tedd a káposzta mellé. Öntsd rá a fehérbort, és annyi vizet, hogy ellepje. Ha a kacsa félig megfőtt, tedd át egy tepsibe, és süsd addig, míg megpuhul. Ha megsült, rakd egy szép tálra, helyezd köré a káposztát, a tetejére pedig a szalonnát, és már kész is!
Mézes-narancsos kacsasült
Hozzávalók:
- 1 db 1,5 kg-os kacsa
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- 4 narancs
- 1 citrom
- só
- törött bors
- 5 evőkanál méz
Süsd meg a kacsát vajban, és borítsd be a vékony szalonnaszeletekkel. Ha már megpuhult a hús, készítsd el a mártást hozzá. Takaréklángon keverd össze a mézet 2 narancs levével és a citrom levével. Reszelj bele egy evőkanálnyi narancshéjat és egy kávékanálnyi citromhéjat. A megmaradt narancsokat hámozd meg, és vágd karikára. Tedd őket tálra, tetejükre a sült kacsát, végül az egészet öntsd le a mártással.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Boros kacsasült
Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- 15 dkg vaj
- 5 dl húsleves
- 3 dl fehérbor
- fehérbors
- só
Hevítsd fel a vajat, és a jól besózott kacsa minden oldalát pirítsd meg benne. Utána add hozzá a bort és a húslevest. Tedd sütőbe, közepes fokozaton süsd készre. Sütés közben locsolgasd gyakran a levével.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka